Küpsetised

Rabarberipirukas kardemoniga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare.ee Autor: Toidutare.ee
Rabarberid võid asendada ka õunte või karusmarjadega.
Kogus: 1 portsjon
Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.
Sulata või ja jahuta. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel korralikult läbi ja lisa jahutatud või hulka.
Aseta tainas võiga määritud pirukavormi (läbimõõduga 20–24 cm). Et tainas ühtlaseks kerkiks ning suuri õhumulle ei tekiks, torgi tainas kahvliga läbi. Küpseta pirukapõhja enne täidise peale panemist umbes 10 minutit 200 kraadi juures.
Lõika puhastatud raberber tükkideks ja tõsta eelküpsetatud pirukapõhjale. Puista rabarberitükkidele suhkru ja kartulijahu segu.
Kõige lõpus valmista kreem. Vahusta munakollased suhkruga kergelt läbi, lisa hapukoor. Vala segu rabarberitükkidele ja küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Küpsenud pirukale raputa peale kardemoni-kaneelisuhkrusegu.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pensionär 07.sept 2006 19:22
Tundub olevat lihtne teha. Ma paneks taignale siiski supilusika täie suhkrut hulka segamise juures. Muidu on koogi põhi liiga maitsetu. Proovin!
meeryke 22.aug 2006 10:37
tõest hea kook aga ma tegin muidugi suurema . nüüd aga jäi väga palju munavalget järgi,sellest tegin teise koogi.Kui kedagi huvitab võib ka proovida.. 7 munavalget,250g suhkrut,160-170g jahu,1sl. kartulitärklist,1tl.-
küpsetuspulbrit,100g võid. vormi määrimiseks võid ja hakitud pähkleid või sulata ära ,munavalged vahusta tugevaks vahuks siis suhkur sisse ja jahu ning tärklis segada kokku.Segada vahu sisse kergelt kloppides .Lõpuks sulavõi ja siis ahju (160-170C) 30-40minti.
meeryke 17.aug 2006 11:11
proovin ka ära seda ju nii lihtne teha..
tukitoki 06.aug 2006 10:08
Katsetasin, oo- oo , maitsev tuli !
1