Küpsetised

Suvikõrvitsa-hakkliharoog

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Maire Suitsu
Kaugelt sissetoodud suvikõrvits on talvesüdames küll kallivõitu, kuid tema hea maitse ja tervislikkus tasuvad kulutused kuhjaga. Järgnev roog sarnaneb itaallaste lasanjega, ainult et pastaplaadikeste rollis on siin suvikõrvitsakettad.
Kogus: 1 portsjon
Valmista tomati-hakklihakaste: lõika petersellilehed, sibulad, küüslauguküüned, porgandid ja sellerivarred peeneks.
Kuumuta lahtinäpitud hakkliha õlis kuni punase värvuse kadumiseni, lisa köögivili, tomatihoidis, vesi ja pudendatud leemekuubik.
Maitsesta ja lase 40 minutit tasakesi haududa.
Viimistle maitse küllaltki tugevaks. Lõika suvikõrvitsad õhukesteks ketasteks.
Pane väikese ahjuvormi põhjale veidi hakklihakastet, kata see kõrvitsaviiludega. Ehita samal viisil ka järgmised kihid, lõpeta kastmega.
Raputa vormiroog juustuga üle, kata fooliumiga ja küpseta ahjurestil 175° juures 45–50 minutit; viimased 10 minutit lahtiselt.
Võta ahjust, pane foolium uuesti peale ja lase 10 minutit seista.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mann 17.sept 2011 21:37
Eks ta ole kreeklaste moussaka moodi. Bakla?aani asemele panna vaid kabat?okk. Välimus jääb meeldivam ka neile (nt lastele), keda munataime tume värv võib pelutada.
meeryke 17.aug 2006 10:58
Sai ka järgi proovitud.Väga maitsev tuli.))
kass1saba 08.aug 2006 14:30
Ka mina proovisin teha. Meie perele maitses. Vahelduseks teen ka edaspidi seda toiutu. Proovige järgi!
Merca 08.aug 2006 09:02
Proovisin ära. Sai suht maitsev ja kalorivaene.
1