Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Ploomi-martsipanikeeks

Küpsetised

Ploomi-martsipanikeeks

Stiil.
PrindiSoovita sõbrale
Ploomikattega keeks sisaldab martsipani.

40-60 min

Ettevalmistusaeg umbes 25 minutit. Küpsetamisaeg umbes 30 minutit.

Retsept
portsjonile
100 g Või
200 g Martsipan
2 tk Muna
1 dl jahu
1 dl Kartulijahu
1 tl Küpsetuspulber
500 g ploomid
1 sl suhkur
Poolita ploomid ja eemalda kivid. Kuumuta ahi 180°C-ni. Vahusta toasoe või ja martsipan. Lisa ükshaaval munad. Sega omavahel jahu, kartulijahu ja küpsetuspulber ning lisa võivahule. Vala tainas võitatud keeksivormi. Tõsta ploomid peale ja puista üle suhkruga. Küpseta keeksi 30 minutit.

KOMMENTAARID

lemonella 10.sept 2008 15:28
Tegin seda auguga ümmarguses keeksivormis, niimoodi et panin ploomid vormi põhja, et vormist välja võttes jäid ploomid ülespoole. Muidu oli väga hea, ainult et kohati jäi tainaks kuigi hoidsin ahjus kauem kui ette nähtud (umbes 45 minutit). Muidu oleks see retsept isegi liiga martsipanine, aga koos hapukate ploomidega oli ülimaitsev ja kadus meie laualt vaatamata kohatisele nätskusele imekiiresti.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes