Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Täidetud baklažaanid

Küpsetised

Täidetud baklažaanid

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tomati-hakklihatäidisele annavad tugevamat maitset oliivid ja Parmesani juust. Serveeri soojalt koos värske salatiga.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2 suuremat või 4 väiks Baklažaan
2 sl oliivõli
2 küünt Küüslauk
150 g hakkliha
3 tk Tomat
1 sl tomatipasta
2 tl Pune (kuivatatud)
mustad kivideta oliivid
1 dl Riivsai
50 g Parmesan v. muu kõva juust
2 tk munakollane
Sool
Must pipar
Küpseta baklažaane ahjus 200°C juures 20 minutit. Lõika baklažaanid pikuti pooleks, eemalda lusikaga viljaliha ja tõsta see väiksemasse kaussi. Kuumuta pannil õli, lisa küüslauk ning hakkliha ja pruunista umbes 5 minutit. Lisa hakitud tomatid, tomatipasta ja pune. Haki baklažaanisisu peenemaks ning sega hakklihamassi hulka. Hauta tasasel tulel 10 minutit. Tõsta tulelt ja jahuta. Sega hulka viilutatud oliivid. Riivi Parmesan ning sega riivsaiaga. Lisa hakklihamassile kolmandik juustu-riivsaiasegust ja munakollased ning maitsesta soola-pipraga. Täida baklažaanid seguga, puista peale ülejäänud juustu-riivsaiasegu ja kata fooliumi või küpsetuspaberiga. Küpseta ahjus 30 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

KOMMENTAARID

Ayako 17.veeb 2014 06:05
Good job mankig it appear easy.
Jutsukene 25.aug 2008 09:56
küpsetasin baklažaane alguses ainult 10 min, piisas täiesti. väga maitsev.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes