Küpsetised

Päikesekuivatatud tomati lasanje

Keskmine hinne: 2.81 Allikas: 100 rooga
Tugeva päikesekuivatatud tomati maitsega lasanje, kus võid kasutada ka lihtsalt kuivatatud tomateid, mida tuleks aga eelnevalt vees leotada.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Hakklihakastme jaoks kuumuta suurel pannil õli ja pruunista hakkliha 5 minutit. Lisa peenestatud sibul ja küüslauguküüned, jätka praadimist mõni minut. Seejärel lisa riivitud porgand, hakitud sellerivars ja päikesekuivatatud tomatid. Vala juurde tomatikonserv ja vein. Maitsesta soola, pipra, basiiliku ja punega. Keeda vaiksel tulel 45 minutit. Bechamel-kastme valmistamiseks sulata kastrulis või. Lisa jahu ja sega ühtlaseks, kuumuta hetk. Vala vähehaaval juurde piim ning kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.
Lasanje vormi sättimine
Vala võitatud vormi põhja kolmandik hakklihakastmest ja soovi korral ka bechamel-kastmest. Aseta peale kiht lasanjeplaate. Jätka kihtide ladumist, kuni plaate ja kastmeid jätkub. Kõige pealmiseks jäta aga bechamel-kaste, puista üle riivitud Parmesaniga. Küpseta ahjus 180°C juures 45 minutit, lase 15 minutit jahtuda ja serveeri. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
veronika 08.veeb 2015 17:11
heaaaa
Nurr 12.veeb 2011 12:29
iriska - väga õige tähelepanek! Vormi põhja pannaksegi ainult valge (beshamel) kaste, sellele plaadid, tomatikaste ja valge kaste jne. Ma ei kujuta ette, kuidas seda korrektsete tükkidena tõstetakse, kui lasanjeplaatide all on kolmandik kõigist kastmetest, sh tomati-hakklihakaste :O
Iiris 11.veeb 2011 20:48
Nägin ühes kokasaates, et vormi põhja läks algul kaste, siis plaadid ning edasi nagu sellest retseptis. Ise proovinud veel pole, aga tundub loogilisem küll. Ja riisjuust läks kastme sise ka veel.
:) 07.okt 2009 13:52
Natukene sai muudetud retsepti, aga tuli väga väga hea lasanje välja:Y
1