Küpsetised

Hakkliha-makaronivorm

Keskmine hinne: 3.19 Allikas: Targu talita.
Makaronivorm hakkliha- ja juustukastmega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Pasta keedetakse ja nõrutatakse. Valmistatakse hakklihakaste. Selleks sulatatakse või, lisatakse hakkliha, pruunistatakse kiiresti, lisatakse hakitud sibul ja kuumutatakse, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisatakse riivitud porgandid, purustatud tomatid ja nisujahu. Kuumutatakse umbes 5 minutit ning maitsestatakse. Valmistatakse juustukaste: sulatatakse või, lisatakse nisujahu, kuumutatakse veidi. Seejärel lisatakse pidevalt segades piim, kuumutatakse umbes 5 minutit, maitsestatakse ja lisatakse riivjuust. Ahjuvorm määritakse rasvainega, sellesse valatakse umbes kolmandik hakklihakastmest, sellele pannakse kiht pastat, sellele omakorda kiht juustukastet ja nii edasi kihiti mõlemaid kastmeid ja pastat. Pealmiseks kihiks peaks jääma juustukaste. Pinnale riputatakse riivjuustu ja küpsetatakse ahjus 175°C juures 40-45 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
KMarie 14.juuli 2012 19:18
Oeh, pea on märg! Vorm läks just ahju. Tahtsin laupäevaõhtuks midagi lihtsamat teha, aga tegelikult võttis täitsa palju aega ja on iseenesest lasanje retsept, mida on parem teha külmemal ajal. Ise olen lasanjet teinud juba aastaid: iga 2-3 kuu tagant kaks vormi (üks ahjutäis) korraga, üks kohe söömiseks ja teine jahtunult karpides sügavkülma - hea endal võtta ja kaugemal õppivatele lastele kaasa panna. Aga tegelikult on lasanjet lihtsam teha kui seda vormirooga, sest lasanje puhul ei ole vaja pastat (plaate) keeta. Praegu, suvisel ajal, on eeliseks muidugi see, et on võtta kõike värsket: sibula asemel porrut, noori porgandeid, eestimaiseid suvised tomateid (konservi asemel, tuleb vaid veid keev vesi peale valada - nii saab paremini koorida; itaallased uuristavad ka seemned välja, aga mina ei viitsi), aknalaualt võtta ja hakkida pune, basiiliku ja majoraani lehti. Neile, kes seni lasanjet vaid Selverist ostnud on, soovitan seda endal teha. Kui juba selle pastavormiga hakkama saite, teadke, et on lasanje (lasagne) tegu on veel lihtsam!
siirikirikal 22.märts 2012 08:19
Siin on mõeldud 400 g tomatipurki. Märkisin selle ka retseptis nüüd ära.
Didi 21.märts 2012 19:52
@Gugut: 400g purk.
Gugut 21.märts 2012 15:46
Küsin igaksjuhuks, et kui suur purk on see 1 purk purustatud tomateid? Neid on minumeelest müügil erinevates suurustes.
siirikirikal 23.sept 2011 10:36
kuuker: siin on jahu hakklihale lisatud vaid niii palju, et see lihast eraldunud vee endasse imaks. Hakklihasegu võib vabalt ka ilma jahuta teha, ent siis jääb see kiht sõmeram.
kuuker 23.sept 2011 10:23
Kas see jahune hakklihakonsistents imelik ei jää? saan aru et PÄRIS hakkliha kastme puhul lisame jahu aga nii..
Mariia 17.veeb 2010 19:52
Teen teinekordki, väga maitsev. Nagu Selveri lasanje, ainult et veel maitsvam. Ise tehtud on midagi muud kui soendatud valmistoit.
NH 27.jaan 2010 17:09
Sai ka ära proovitud ja pere kiitis. Järgmine kord keedan pastat ja lisan puljongikuubikuid, et pasta maitset rohkem esile tuua. Kuna elan ka väikses kohas, polnud mul nt basiilikut ja punet saada, asendasin need hapukurgiga. Purustatud tomatite asemel panin värsket. Üldiselt maitsev. :)
moniika 02.märts 2009 20:58
väga maitsev, soovitan. Aga kuna purustatuid tomateid ei olnud, siis panin nende asemele let?ot, sobis väga hästi!
seenekene 12.jaan 2009 16:10
v2ga maitsev! ja nii hea n2gi v2lja kah :P :) teen teine kordki.
Kessukas25 28.okt 2008 17:39
Järjekordselt hea retsept.Natuke teistmoodi jälle, kui niisama makarone keeta. :)
Cheytlin 02.veeb 2008 11:50
mõnusalt hea on siis kui Juustukasmesse paned tava juustu asemel Sinihallitus juustu;). Väga (Y)
estliis 31.jaan 2008 16:13
nuh tegin kah aga järjekord läks vormis sassi. Maite aga oli väga hea
Tanjuska 03.okt 2007 14:08
Jube maitsev on. Kuid mina panin hakkliha asemel suitsupeekonit ja natukene sinki. Samas võib näiteks pasta asemel panna ka kartuleid vms.
marjutilk 08.jaan 2007 10:55
nagu lasanje...päris maitsev
1