Küpsetised

Kartuli-juustupirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pereköök Autor: Lia Virkus
Piruka võid küpsetada ühes suures või pidulikumal puhul mitmes väikses vormis. Riivitud juustu asemel võid proovida ka suitsujuustu.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Taina valmistamiseks koori ja riivi kartulid. Sega kokku kartulimass, omavahel segatud jahusordid ja või. Lisa nii palju vett, et segades moodustub tainapall. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud, 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Pane 15 minutiks külma. Küpseta pirukapõhja 225° juures 10 minutit. Täidiseks koori kartulid ja porgandid ning lõika viiludeks. Haki porru ja kuumuta mõni minut võis. Lao aedviljad kihiti pirukavormi ja puista peale hakitud ürdid. Klopi munad ja piim omavahel segi, maitsesta soola-pipraga ning kalla vormi. Puista peale riivitud juust. Küpseta ahjus 225° juures 25–30 minutit ehk kuldpruuni värvuseni. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.
Retsept mõeldud 8 sööjale
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
elise^^ 26.juuli 2011 14:45
Proovisin täna, täitsa hea tuli välja, kõht saab sellest väga kiiresti täis, väga palju süüa ei jõuagi :)
1