Küpsetised

Sibula-kartuli-kitsejuustupirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pereköök Autor: Lia Virkus
Kitsejuust annab sibula-kartulipirukale võrratu maitsenüansi. Kui sa kitsejuustu ei armasta, kasuta tavalist kodumaist riivjuustu.
Kogus: 1 portsjon
Näpi või kuivainetega segamini. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks, pane täidise valmistamise ajaks külmikusse. Kuumuta pannil õli ning küpseta viilutatud sibulad ja kartulid väiksel tulel peaaegu pehmeks. Maitsesta soola-pipraga ja pressi hulka küüslauguküüned. Lisa ka hakitud tüümian ning kuumuta segades veel mõni minut. Vajuta tainas õhukese kihina 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200° juures 10 minutit. Vala kartuli-sibulasegu põhjale ning murenda peale kitsejuust. Klopi vispli abil munad hapukoorega segamini, vala pirukale. Küpseta ahjus 200° juures 40–50 minutit ehk kuni pirukas saab kauni värvi.
Lase veidi jahtuda ja kaunista tüümianiokstega.
Retsept mõeldud 8 sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
liia 18.dets 2010 12:50
nämm mu emme eile tegi:Y:Y
Atevs 14.juuni 2008 16:46
Kitsepiima-juustu asemel panin toorjuustu ja tuli väga hea välja. Põhi on natuke rasvase võitu, aga seeset mõnnusalt krõbe.
Marina 14.apr 2008 13:52
J2lle mina, tahtsin viie panna:)
Marina 14.apr 2008 13:51
See on nii hea! Eile tegin ja k6igile meeldis. Kitsejuustu asemel kasutasin Gorgonzola sinihallitusjuustu (naljakas asi on see, et mulle ei meeldi sinihallitusjuustud, aga selle maitset polnud yldse tunda!). See on t6eliselt hea retsept, soovitan k6igile.
1