Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kartulifocaccia karamellistatud sibulaga

Küpsetised

Kartulifocaccia karamellistatud sibulaga

Pereköök
PrindiSoovita sõbrale
Naudi itaaliapärast sibula-kartulilisandiga saia koos võiga. Maitseb hästi ka supi kõrvale.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
25 g Presspärm
2.5 dl Käesoe vesi
1 tl Sool
6.5 dl Jahu (täisteranisu- või spelta-)
TÄIDIS
1 tk Harilik sibul
2 sl rapsiõli
0.5 tl Lauasuhkur
0.5 tl Sool
1 peotäis Hakitud tüümian
3 tk keedetud kartul
KAUNISTUSEKS
soolahelbed
värskeid rebitud tüümianilehti
Hõõru pärm soolaga vedelaks. Lisa käesoe vesi ja jahu ning sega ühtlaseks tainaks. Lase räti all 30 minutit kerkida. Koori-haki sibul ja kuumuta 1 sl õlis väiksel tulel mõni minut. Sega hulka suhkur ja sool ning küpseta kuldpruuniks. Koori kartulid ja lõike kuubikuteks. Haki tüümian. Tõsta tainas jahuga ülepuistatud lauale, sega hulka sibul, kartul ja tüümian. Suru või rulli tainas küpsetuspaberil piklikuks nelinurgaks, tõsta koos paberiga ahjuplaadile. Lase 30 minutit soojas kohas kerkida. Määri pealt ülejäänud 1 sl õliga, puista üle soolahelveste ja tüümianilehtedega.
Küpseta 200'C juures 25 minutit või kuni kuldpruuni värvuseni.
Retsepti kogustest valmib 20 tükki.

KOMMENTAARID

pilips 25.dets 2009 00:47
Päris hea tuli. Ühest sibulast jäi natuke väheks, järgmine kord proovin kahega.
Kibenai 29.juuli 2009 22:47
Pärm läheb soolaga segades kindlasti hästi käima.Saatke retsept oma biokeemia õpetajale.
mantsaka 29.jaan 2008 21:03
paistab hea
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes