Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Grillitud lambafilee spinati-kartuligratääni ja Marsala kastmega

Küpsetised

Grillitud lambafilee spinati-kartuligratääni ja Marsala kastmega

Indrek Kivisalu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Marsala annab kastmele omapärase magusa noodi lisaks klassikalise punaveinikastme tugevusele.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
4 tk Lambafilee
Sool
Must pipar
SPINATI-KARTULIGRATÄÄN
500 g Kartulid
1 suur peotäis Värsked spinatilehed
2 dl Rõõsk koor
1 tk Muna
Sool
Must pipar
Muskaatpähkel
MARSALA KASTE
2 dl punaveinikaste
1 dl Marsala vein
soovi korral maitseaineid
Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks, loputa spinatilehed. Kuumuta vesi potis keemiseni, lisa pisut soola ning kasta spinatilehed korraks keevasse vette. Jahuta kohe jooksva külma vee all.
Lao väiksemasse ahjuvormi kihiti spinatilehed ja kartuliviilud. Klopi muna lahti ning sega koorega, maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaatpähkliga. Vala vormi kartulite peale. Pane vorm ahju 180° juurde ning küpseta 30–40 minutit. Võta valmis kartulivormist portsjonid kas väikese ümmarguse vormiga või lõika noaga.
Puhasta lambafilee vajadusel kõõlustest. Grilli liha kuumal grillpannil ning maitsesta siis soola ja pipraga. Kuumuta punaveinikastet, lisades sinna Marsalat. Keeda pisut ning kontrolli maitset, soovi korral lisa soola, suhkrut või musta pipart. Serveeri lambafilee koos kartuligratääni ja Marsala kastmega. Lisandiks võid grillida tomateid.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool