Küpsetised

Mahlane keerusai aprikoosidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Heivi Peterson
Soovi korral võid aprikoosid asendada mõne teise kuivatatud puuviljaga
Kogus: 1 portsjon
1. Pudenda pärm tainakaussi, soojenda vesi 37 °C-ni. Lahusta pärm puulusikaga hõõrudes väheses vees ja kalla siis juurde ülejäänu. Lisa pool jahukogusest ning sega korralikult. Puista järk-järgult hulka teine pool jahust ja sõtku hoolsalt. Järgmisena lisa suhkur ja sool ning vähehaaval toasoe või. Sõtku tugevalt, kuni tainas on ühtlane ega jää enam kausi külge kinni.
2. Tõsta sooja kohta ja lase kerkida kahekordseks (30–45 minutit).
3. Pane kerkinud tainas jahuga ülepuistatud töölauale ja sõtku läbi, jaga kaheks võrdseks osaks. Rulli kumbki pool lahti ja puista üle kuivatatud aprikoosidega. Rulli pikemast servast kokku. Keeruta tainaribad omavahel, säti otsad põimiku alla. Pane päts küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
4. Lase kerkida 30 minutit. Seejärel piserda üle veega ja riputa peale seesamiseemneid.
5. Küpseta eelsoojendatud 200-kraadise ahju alumises osas 20–25 minutit ehk kuni saia sisetemperatuur on 94–96 °C. Lase rätiku all jahtuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
monts 10.aug 2011 17:42
Absoluutselt nõus neyuga, suhkrut panin ikka peoga ja aprikoose ka topelt rohkem, ma ei kujuta ette, mis maitse sel saial muidu oleks olnud.
lallallaa. 07.juuli 2011 14:28
proovin homme emale juubeliks küpsetada! :) loodan, et tuleb hea.
neyu 28.dets 2009 18:07
päris hea sai see sai mul! aga kui teine kord teen siis panen suhkurt rohkem, et oleks ikka korralik magus sai või siis teine variant on panna aprikoose rohkem. ühesõnaga kui on magus sai siis olgu ikka ka magus sai!
1