Küpsetised

Lähis-Ida kebabid tartar-kastmega

Keskmine hinne: 3.72 Allikas: 100 rooga Autor: Maire Suitsu
Kebab on traditsiooniline liharoog Lähis-Ida, Kesk-Aasia ja Lõuna--Aasia maades. Sõltuvalt regioonist ja religioonist kasutatakse kebabis kas lamba-, veise, kana-, sea- või kalaliha.
Kogus: 1 portsjon
1. Lase riivsaial 15 minutit jogurtis paisuda. Vahepeal peenesta sibul ja küüslauk ja hauta õlis läbipaistvaks, lase jahtuda. Töötle ained mikseriga sitkeks tainaks ning pane paariks tunniks külmkappi tihenema ja maitsestuma.
2. Pane ka vardad külma vette ligunema, vähendamaks nende hilisemat kõrbemist.
3. Peenesta kastmeks ette nähtud kurk ja oliivid. Sega ülejäänud ainetega läbi ning hoia külmas.
4. Vajuta kebabitainas töölaual lamedaks nelinurgaks. Jaga see 12 osaks ja vormi märgade kätega 15 cm pikkusteks kangideks.
5. Vajuta varras kangi sisse paralleelselt laua pinnaga, silu tekkinud pragu põhjalikult kinni.
6. Pane vardad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi kohale asetatud restile. Teiseks lahenduseks on asetada vardad nii, et nende otsad toetuvad ahjuplaadi servadele. Küpseta 225° juures 20 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Linchik1 23.apr 2011 14:55
meie perele maitsesid väga:Ykuna peres väiksed lapsed,siis erinevate maitseainetega ei riskinud,panin ainult soola ja pipart ja väga maitsev oli. Täna teisele ringile:P
1