Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Ürtidega baguette

Küpsetised

Ürtidega baguette

Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Rootsi keeles - baguette med örter. Kui viis baguette'i on sinu jaoks suur kogus, võid mõned külmutada.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
6 dl Vesi
0.5 dl Rapsiõli
25 g Presspärm
2.5 tl Sool
500 g Rukkijahu
380 g nisujahu
Peeneks hakitud ürte (basiilik, murulauk)
Lisa leigele, 37-kraadisele veele õli ja pärm. Sega pärmi lahustumiseni. Lisa sool, jahu ja ürdid. Sega tainaks. Lase 1 tund kerkida.Vormi tainast 5 baguette’i. Aseta saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase pool tundi kerkida. Soojenda ahi 275 kraadini, aseta saiad küpsetusplaadile, kuhu on valatud 1 dl vett, ja tõsta 15 minutiks ahju alaossa küpsema.Kogustest valmib 5 tk.

Märksõnad

ürtidegabaguette

KOMMENTAARID

karoli11 01.veeb 2015 16:19
Mina lisasin vee ahjuplaadile ja enam seda viga ei tee. Kui on vaja niiskust, panen pigem veekausi ahju, aga mitte toore taigna sinna sisse ligunema ja loota, et põhi ka ära küpseb.
Triin 07.nov 2009 19:38
Miks on küpsetusplaadile vaja lisada 1dl vett ja saiad sinna sisse panna?
Eedik 15.juuni 2008 11:08
Kuigi on hästi rukkine, siis kerkib täitsa hästi. Soovitan peale raputada riivjuustu - maitseb väga hästi.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga