Küpsetised

Sinepine lambapraad seesamiriisiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Cafe Peterson Autor: Hanno Kuul
Uhke lambapraad, mis nõuab pikka küpsemist
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Pruunista lihatükk pannil igast küljest, lase veidi jahtuda ja määri sinepist, sojakastmest, purustatud küüslaugust, peenestatud ürtidest ja ingverist pastaga. Kui pasta on liiga tihke, sega sellesse pisut seesami- või oliiviõli.
2. Lase lihatükil ürdisegus kuni paar tundi maitsestuda. Kui on rohkem aega, mähi lihatükk fooliumisse ja lase sel külmkapis öö läbi marineeruda. Küpseta 8 minutit 230-kraadises ahjus. Ülejäänud kaks kuni kaks ja pool tundi lase lihal küpseda 180 kraadi juures.
3. Rösti tulisel pannil seesamiseemned mõne hetkega kuldpruuniks ning sega hulka õli, sidrunimahl ja keedetud riis.
4. Poolita tomatid ja eemalda seemned. Tükelda tomati viljaliha ja kurk väikesteks ühesuurusteks kuubikuteks, maitsesta soola, pipra ja peeneks hakitud koriandriga ning sega mahe ja mahlane salsa oliiviõliga kergelt läbi.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
minni-manni 03.veeb 2012 14:14
Miks on aeglaselt küpsetatud lambaprae juures lambakarree foto. Need kaks toitu on kui siga ja kägu ja see foto võib asjatundmatu väga segadusse ajada. Kui endal pole viitsimist roast apetiitset fotot teha, leiab oluliselt õigema foto ka guugeldades.
Mari 03.veeb 2012 09:45
Üks meie pere lemmikuid! Ainult et seesamiriisiga ei viitsi küll järgmine kord jännata, see ei ole nii maitsev. Sinepina kasutasin Meira mahedat ja värskete ürtide asemel kuivatatuid, 1 tl kumbagi.
1