Küpsetised

Mustikakeeks

Keskmine hinne: 3.71 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Mustikakeeksi valmistamine on imelihtne ja tulemus viib keele alla.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Sulata või.

2. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, piim ja sulatatud või.

3. Sega juurde külmutatud mustikad.

4. Võita piklik keeksivorm ja puista üle riivsaiaga, aga võid vormi ka küpsetuspaberiga vooderdada. Vala tainas vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mariseke 17 24.apr 2016 20:35
Ei kujuta ette, mida jäts valesti tegi, ma panin mustikaid isegi rohkem, tainas tõmbas nende lisamise ajal kõvaks küll, aga vormis valgus kenasti laiali ja kerkis hästi. 40 minutist piisas täiesti. Väga maitsev keeks, keele viis alla :)
jäts 27.apr 2014 18:10
Minul tuli sellest päris kole "plönn" välja, igal juhul keeksiks ma seda nimetada ei suuda. Külmutatud mustikaid (300 g on liiga palju) lisades tõmbus tainas kõvaks, peale 40-minutilist küpsemist oli kogu kupatus veel täiesti vedel, hoidsin seda "plönni" lõpuks ahjus 1,5 tundi, peale 1,5-tunnist küpsemist ei näinud sellel tsirkusel enam mõtet ja viskasin "plönni" prügikasti. Mustikatest on kahju... Aga hea meel, et paljudel on see keeks õnnestunud.
Kersti 14.mai 2011 17:37
Nii, esimest korda tehes tuli väga hea välja:) Teisel päeva süües maitseb isegi paremini! Nüüd teen teist korda ja panin ka kohupiima sisse ning mustikaid vähem ning natuke juurde ka punaseid sõstraid. Varsti näeb kuidas seekord välja tuleb. Minul süsimustaks ei läinud, mustikad panen kõige viimasena ja otse sügavkülmast võetuna, segan korra läbi ja kohe vormi.;)
Daisi 07.mai 2011 18:49
Minul tuli miskipärast poolenisti süsimust keeks.... Kohe kui külmutatud mustikaid taignasse segasin siis andsid värvi ja nii oligi väga raske aru saada, millal valmis on kuna ahjust paistis ainult must
airemon 11.aug 2010 22:36
esimene keeksi tegemise kogemus ning see oli väga super lux! :Y 5tärni :)
Vic 25.juuli 2010 18:30
ma muutsin veidi retsepti, et see sobiks ka minu gluteenitalumatusega lapsele. Lihtsalt asendasin nisujahu riisi- ja maisijahu 1:1 seguga, vähendasin veidi ka kogus, et liiga kuivaks ei muutuks. Tulemus tuli samuti väga hea. Ma ei tea, kas selline asi juhtus ainult minuga, aga külmutatud mustikad muutsid taigna hetkega kõvaks, ilmselt sellepärast, et sulavõi tardus. Suht raske oli tainast vormi suruda ja silumisega muutus pealt veidi lillaks. Aga ega see maitset muutnud. Soovitaks seega mustikad eelnevalt ära sulatada!
Lagoon 20.juuli 2010 17:07
Keeks on nüüd ahjust võetud ja imehea! Tegin järgnevad muudatused: Lisasin vaid 50g sulavõid ja 1dl suhkrut (suvi siiski ;) ). See-eest aga 3 muna. Peale panin kaunistuseks ka punaseid sõstraid. Mustikad ei olnud külmutatud, vaid juba üles sulatatud. Kõik sujus hästi ja kook on super! :)
makladkat 13.veeb 2010 21:51
mina lisaksin veel valget sokolaadi
brussakas 30.dets 2009 15:04
ülilihtne ja väga mõnus, eriti kui oled mustikafänn nagu mina! :) praegu ahjus mingi sajandat korda.
Kadri 27.dets 2009 19:01
Väga maitsev keeks tõepoolest! Serveerinud olen koos ?okolaadijäätise ja -kastmega (?okohoolik, mis parata). Soovitan soojalt! :)
maie 16.dets 2009 17:30
Nagu t2itsa hea keeks, kokandus tunnis koolis sai proovitud ;D :Y
Hindaja 27.okt 2009 14:05
ülilihtne ja veelgi parem! :)
Lea 28.juuli 2009 15:32
Superhea keeks oli, teen kindlasti veel seda... Tegin topeltkoguse ja mõnusalt suur tuli, et kogu perele jätkus:)
kaia 13.mai 2009 22:37
jah, unustasin...ahjus oli kyll kauem kui ette nähtud...tunnike tuli peaaegu ära
kaia 13.mai 2009 22:19
nii...proovisin ka siis ära...aga mustikate asemel põldmarjad panin...usun, et põldmarju piisaks 200 g, mina panin rohkem. aga keeks iseenesest väga hea ja lihtne...soovitan
kiisu 11.dets 2008 00:19
njammmmy :Y
Gerda . 16.nov 2008 10:46
Täiega hea keeks oli , teen veel kindlasti :D
lizbet84 06.nov 2008 08:59
Mõnus oli :D
Kati 18.sept 2008 13:26
Tegin ka just seda keeksi - tõesti on hea! Mustikaid panin ainult 200g, kuna poes polnud 300g-st pakki ja segasin ühtlaselt taignaga segamini. Tulemus jäi ilus ja ühtlane! Kasutasin pikliku keeksivormi asemel ümmargust, keskelt auguga ja peale raputasin tuhksuhkrut ning tuli lihtsalt super!
Biks 27.aug 2008 15:17
Keeks on alati nämmma ;). Usun, et seegi maitseb ülihästi :).
pääsusilmake 28.apr 2008 21:25
Väga hea keeks!
1