Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Maasikašarlott

Küpsetised

Maasikašarlott

Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Maasikašarloti sees on peale traditsioonilise vahukoore mascarponejuust ning terved maasikad.
Retsept
portsjonile
RULLBISKVIIT
4 tk Muna
5 sl Suhkur
4 sl Jahu
2.5 dl maasikamoos
TÄIDIS
400 g Vahukoor
4 sl Suhkur
80 g Mascarpone
1 tk Laimi mahl ja riivitud koor
4 lehte Želatiin
1 dl Kuum vesi
400 g Aedmaasikad
KAUNISTAMISEKS
50 g Aedmaasikad
1 Rullbiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Sõelu jahu munamassi hulka. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.2 Küpseta 200 kraadini eelkuumutatud ahjus 10–12 minutit, kuni kook on kuldpruun. Kummuta põhi köögirätikule ja eemalda küpsetuspaber.3 Määri biskviidile maasikamoos ja rulli kokku nii, et serv jääks allapoole.4 Määri õliga kaheliitrine kauss, siis on kooki hiljem kergem kausist kätte saada. Viiluta rullbiskviit ja vooderda kauss viiludega.5 Riivi peene riiviga laimikoor, pigista laimist välja mahl ning sega need kokku mascarpone’ga.6 Vahusta vahukoor ja suhkur. Sega omavahel mascarpone ja vahustatud koor. Lisa poolitatud maasikad.7 Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Seejärel pigista lehtedest välja liigne vesi, pane lehed vähesesse kuuma vette ja sega ruttu ühtlaseks. Nirista želatiin täidisesse ja sega kergelt läbi.8 Kalla täidis vooderdatud kaussi. Aseta šarlott 4 tunniks külmkappi.9 Enne serveerimist pista kauss korraks kuumaveevanni ja kummuta siis kook ettevaatlikult serveerimisalusele. Kaunista maasikatega.

Märksõnad

maasikašarlott

KOMMENTAARID

TorsoTiger 20.jaan 2011 12:55
Mmmmm, peaks proovima :P kindlasti jube hea, olen teinud mustika?arlotti :A
Maie 02.märts 2010 07:35
avastain siit ka video, kuidas midagi sarnast teha http://www.err.ee/-
retseptid/retsept.as-
px?id=226&cat=29
Erko 20.veeb 2010 12:13
kas peab olema zelatiini lehed või võib pulber ka olla
Maris 18.veeb 2010 11:14
Minu lapsepõlvetort! :) Väga maitsev!
Anski 18.nov 2009 08:14
kroqíle! ei pea rohkem zelatiini panema. Mida rohkem zelatiini, seda kõvem täidis tuleb, valik on sinu! :)
kroq 22.apr 2009 09:50
huviatv, kui ma siia kohupiima tahaks panna, kas siis oleks ?elatiini rohkem vaja?
jannex 08.juuli 2008 11:13
Peab proovima!
(nimetu) 10.mai 2008 22:04
Väga , väga hea. Kerge teha ja kiiresti valmis!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga