Küpsetised

Maasikašarlott

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: Oma Maitse
Maasikašarloti sees on peale traditsioonilise vahukoore mascarponejuust ning terved maasikad.
Kogus: 1 portsjon
1 Rullbiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Sõelu jahu munamassi hulka. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2 Küpseta 200 kraadini eelkuumutatud ahjus 10–12 minutit, kuni kook on kuldpruun. Kummuta põhi köögirätikule ja eemalda küpsetuspaber.
3 Määri biskviidile maasikamoos ja rulli kokku nii, et serv jääks allapoole.
4 Määri õliga kaheliitrine kauss, siis on kooki hiljem kergem kausist kätte saada. Viiluta rullbiskviit ja vooderda kauss viiludega.
5 Riivi peene riiviga laimikoor, pigista laimist välja mahl ning sega need kokku mascarpone’ga.
6 Vahusta vahukoor ja suhkur. Sega omavahel mascarpone ja vahustatud koor. Lisa poolitatud maasikad.
7 Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Seejärel pigista lehtedest välja liigne vesi, pane lehed vähesesse kuuma vette ja sega ruttu ühtlaseks.
Nirista želatiin täidisesse ja sega kergelt läbi.
8 Kalla täidis vooderdatud kaussi. Aseta šarlott 4 tunniks külmkappi.
9 Enne serveerimist pista kauss korraks kuumaveevanni ja kummuta siis kook ettevaatlikult serveerimisalusele. Kaunista maasikatega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
TorsoTiger 20.jaan 2011 12:55
Mmmmm, peaks proovima :P kindlasti jube hea, olen teinud mustika?arlotti :A
Maie 02.märts 2010 07:35
avastain siit ka video, kuidas midagi sarnast teha http://www.err.ee/-
retseptid/retsept.as-
px?id=226&cat=29
Erko 20.veeb 2010 12:13
kas peab olema zelatiini lehed või võib pulber ka olla
Maris 18.veeb 2010 11:14
Minu lapsepõlvetort! :) Väga maitsev!
Anski 18.nov 2009 08:14
kroqíle! ei pea rohkem zelatiini panema. Mida rohkem zelatiini, seda kõvem täidis tuleb, valik on sinu! :)
kroq 22.apr 2009 09:50
huviatv, kui ma siia kohupiima tahaks panna, kas siis oleks ?elatiini rohkem vaja?
jannex 08.juuli 2008 11:13
Peab proovima!
(nimetu) 10.mai 2008 22:04
Väga , väga hea. Kerge teha ja kiiresti valmis!
1