Küpsetised

Rabarberi-maasikakook

Keskmine hinne: 2.84 Allikas: Kodukiri Autor: Angeelika Kang
Mahlane kook, kus võrdselt rabarbrit ja maasikaid. Kui soovid hapukamat tulemust, kasuta täidises ainult rabarbrit.
Valmistusaeg: 40-60 min

Ettevalmistuseks 20 minutit + küpsetamiseks 25 minutit

Kogus: 8 portsjonit
Sega omavahel jahu, tuhksuhkur, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 24-sentimeetrise pirukavormi põhja ja äärtele. Täidiseks sega omavahel hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Vala segu põhjale ja kata tükeldatud rabarbri ja maasikatega. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
liilia2 14.juuli 2012 10:19
ma panin 30 cm läbimõõduga vormi küll ühe 200ml hapukoore, mitte 400 ja teelusika otsatäie tärklist ka igaks juhuks sinna juurde, olen kindel, et see poleks muidu ära hangunud. Super-
hea tuli, võrratu. Mees ka kiitis taevani. Rabarbri asemel panin mustsõstraid ;)
tegija 27.juuni 2012 21:31
Tegin tavalise jahuga. Maasikaid panin natuke rohkem, lisasin ka tärklist. Ahjus oli 190 kraadi juures tund aega - ikka jäi natukene vedel, aga muidu hea kook. Tasub teinekordki tegemist.
Evake 04.märts 2012 19:15
Leidsin poest esimesed rabarberid ja kohe tuli koogi isu! :) Arvestades teiste kommentaare, et kook jääb vedel küpsetasin 190 kraadi juures 40 min ja ei jäänud vedelaks vaid mõnus pehme hapukoorekook tuli mida sai kenasti tõsta ja hoidis ka vormi kui oli jahtunud. Põhjale aga lisasin natuke rohkem jahu ja panin külmkappi enne küpsetamist tahenema kuna tundus väga vedel olevat. Põhi sai nii väga mõnus krõbe ja kuldne. Kokkuvõttes sai kook igati hea ja järgmine kord proovin näiteks kohupiimaga pooleks hapukoort panna, sest mulle lihtsalt maitsevad kohupiimakoogid.
Spessu 03.juuni 2011 19:46
Minule küll maitses - lisasin taignale eelnevatele kommentaaridele tuginedes 1 spl tärklist. Igaks juhuks, et liialt vedelaks ei jääks. Juhtus ainult selline lahe asi, et kuna poes polnud tavalist tuhksuhkrut, oli ainult värviline, siis minu koogi põhi oli roheline! Väga maitsev ja roheline - järgmine kord võtan kuskile külla kaasa, kui seal lapsi on - lahe ju! :)
Lagoon 13.mai 2011 21:35
Kas keegi oskab öelda kas hapukoore asemel võiks ka maitsestamata jogurtit kasutada`?
kiishu 17.juuli 2010 19:08
väga maitsev kook, tegin värskelt korjatud maasikatega ja rabarbereid ei pannud, küpses ahjus veidi alla tunni ja tuli imeheaa, kõik kiidavad :)
Klaara 17.juuni 2010 13:33
Kindlasti tuleb seda kooki küpsetada kauem, mina panin 200g hapukoort ja 200g maasika-
kohupiimapastat. Samuti lisasin ühe sp kartulitärklist, sest esimesel korral tehes jäi kook täiesti vedel! Aga teisel korral oli väga maitsev!
juula 30.mai 2010 21:38
25 minutit küpsetades võib seda kooki küll kõrrega süüa. maitse oli küll hea, aga liialdada selle koogiga ei saa.
Hindaja 19.mai 2010 18:22
MMM.....
uffa 19.aug 2009 10:00
minu vaieldamatu lemmikkook...
claudia 11.juuli 2009 13:51
sulas suus, aga soovitan küpsetada 180 kraadi ja 45 minutit, siis ei jää vedel...
vivaldi 08.juuli 2009 15:29
mina küpsetasin mingi 40 minta. Algul oli täidis vedel, panin külmikusse ja pärast juba tahke. Väga hea kook.
linda8 08.juuli 2009 08:42
minul oli ta ahjus peaaegu tund aega, aga tulemus oli tõesti hea. kiirelt ja lihtne!
NurrMarta 07.juuli 2009 10:25
Maile - kas kook on jahtunult ikka vedel? Siin on täidises 3 muna kogu muu kraami "tarretamiseks" - 400g hapukoort ja maasikad-rabarber. Kui need on suuremat sorti munad, siis ei tohiks küll probleemi olla. Kui maasikad juhtuks olema sellised vesisemat sorti, siis ma ehk lisaks ka natuke tärklist. Aga kui ikka vedelavõitu on, siis tõsta lihtsalt serveerimisel igale tükile kuhi vahukoort peale ja keegi ei märka :)
Annu 07.juuli 2009 01:08
Eks ta soojana on ikka seest vedel, jahtudes peaks olema juba tahkem ;)
Maile 07.juuli 2009 00:22
Proovisin siis ka. Tegin kõik täpselt retsepti järgi, aga kook jäi seest kuidagi vedel. Kas peabki nii olema või läks midagi ikka nihu? Vaatasin veelkord retsepti üle ja ma ei taipa, kus ma vea teha võisin :( küpsetasin 200´juures 25min. Kas oleks pidanud kauem küpsetama? Vabandan ette kui küsimus rumal, olen kokanduses alles algaja :)
ketlin21 23.juuni 2009 14:19
esimene päev oli hea,teine päev läx prügikasti.vastik.
efq 13.juuni 2009 10:31
lihtne teha ja hea oli.natuke raske ilusti serveerida,kippus lagunema.
NurrMarta 01.juuni 2009 21:33
Sellise paksu mahlaka kattega kooke on parem ikka vormis teha, plaadil jäävad keskmised ilma toetava servata tükid vast liiga võdisevad :) Aga muidu võib vormikoogi koguseid 2 kuni 3'ga korrutada. Tegin just üht teist väheke tahedamat kooki ja arvutasin, et 24cm vormi aineid peaks 30*40 vormi jaoks korrutama ca 2,6'ga :) Toimis küll.
Kertuuu 01.juuni 2009 19:44
Kas seda kooki saab teha ka plaadikoogina? Kui jah siis milliseid muutuseid tuleb teha? Ma ei ole väga hea kokkaja, et ootan siis teie abi:)
krihvi 29.mai 2009 15:20
mis pilt see on? kui suurendada,siis paistab, et on katteks lisatud mandlilaaste?
Priit 28.mai 2009 21:41
Tegin koogi silikoonvormis ja välja tuli supp, hoidsin ligi tund aega ahjus. Ülejäänud tegin kõik täpslet retsepti järgi. Kas probleem on vormis? Millist vormi peaks kasutama?
kokake 23.mai 2009 17:34
Metsikult hea kook oli ikka. See läks kohe kõigile peale nii ,et 10 min ja oligi kook otsas.
tiigerviiger 05.apr 2009 20:25
Mina üritasin kaks korda teha ja tulemus oli sama - maitse on vörratu, aga koogil on proportsioonid paigast. Kui tegin väikeses vormis, siis ei mahtunud hapukoor ja maasikas-rabarber sisse. Teinekord proovisin suuremat vormi, aga tainast oli kuidagi nii vähe, et koogivorm paistis sellest igatahes läbi. Pehme ja öhukese pöhjaga kooki oli ka raske serveerida. Kas pöhi tuleb enne katte panemist ehk eraldi küpsetada?
Krissukas88 24.veeb 2009 11:33
Tõeliselt hea kook! Kuna rabarberit poes polnud, tegin maasikate ja kirssidega. Vahet vist pole, mida sisse panna, ikka oleks ulme hea ;)
12