Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Ratatouille'i pirukas

Küpsetised

Ratatouille'i pirukas

Angeelika Kang 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kuulsast prantsuse pajaroast tuletatud pirukas sobib hästi nii suvisele peolauale kui ka
piknikule kaasavõtmiseks.
Retsept
portsjonile
1 dl kohupiimapasta
125 g Või
2 dl Jahu
0.5 tl Sool
TÄIDIS
0.5 dl Õli
1 tk Väiksem baklažaan
1 tk Pisem suvikõrvits
1 tk Paprika
0.5 tk Porrulauk
2 küünt Küüslauk
Sool
Must pipar
1 sl Palsamiäädikas
1 peotäis Maitseürdid (nt. punet ja tüümiani)
100 g Kitsejuust
Taina valmistamiseks näpi või ning eelnevalt segatud jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa kohupiimapasta ja sega ühtlaseks tainaks. Keera kilesse ning hoia 1 tund külmkapis. Valmista senikaua täidis. Selleks kuumuta pannil õli, prae viilutatud baklažaani, suvikõrvitsat ja porrut ning tükeldatud paprikat 5 minutit. Lisa hakitud küüslauk, jätka praadimist 5 minutit. Maitsesta soola, pipra, palsamiäädika ja hakitud ürtidega. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Vala sellele veidi jahtunud täidis ning kata pealt viilutatud kitsejuustuga. Küpseta ahjus 200° juures 20 minutit.

KOMMENTAARID

Liisi241 11.juuli 2012 20:49
Tegin ja tuli super hea.. mees sõi pool :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga