Küpsetised

Spanakopita

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Kreeka köögi klassikaline küpsetis.
Kogus: 6 portsjonit
Rulli tainas kaheks 26 cm läbimõõduga kettaks. Pese spinat, keeda väheses vees 5 minutit, kurna ja pigista kuivaks. Haki peenemaks ja prae võis 5 minutit. Lisa hakitud roheline sibul ja lehtpetersell. Maitsesta soola ja pipraga. Jahuta veidi ja lisa muna. Aseta lehttainaketas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Kata spinatisegu ja murendatud fetaga. Tõsta teine tainaketas peale ja suru kahvliga tihedalt servadest kinni. Toksi pealispinnale kahvliga augud ja pintselda munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
isetegija 21.dets 2011 17:07
Tärnid ka :)
isetegija 21.dets 2011 17:06
oli tõesti hea pirukas, olen nüüd paar korda teinud ja iga kord kõik kiidavad. Lihtne teha ka
bersan 09.nov 2011 16:43
Oli tõesti maitsev ja lapsed sõid ka!
rintsike 04.okt 2009 19:24
Super hea pirukas on - ise tegin pisikesed suupistepirukad sama retsepti järgi mõnusad suhu pista ja nt peo suupistelauas süüa. Soola lisama aga ei peaks... feta soolab asja isegi ära
telekokk 12.aug 2009 13:19
väga-väga maitsev on küll, sellega olen kahel käel nõus. olen täpselt sama retsepti järgi juba paar-kolm suve seda teinud ja tellitakse ikka ja jälle ning alati saab peolaual otsa esimesena. originaa-
list lähtudes võib tainast võib-olla tõesti liiga palju olla, aga ma olen laiskusest ja mugavusest teinud neljakandilise - ostnud poest rulli lehttainast, selle pooleks murdnud, plaadile visanud ja spinati-feta vahele pannud, servad seejärel muidugi kõvasti kinni. ja vaat selle koguse jaoks on see 500 g spinatit just paras. fetat olen tunde järgi vahele pudistanud, liiga soolane pole tulnud, kuigi natuke olen soola pannud ka spinati praadimisel.
tibitipi 26.jaan 2009 16:18
Väga maitsev! Kuid täidist tuli taigna koguse kohta väga palju - ka pildil on taigen õhuke, kuid rohelise täidise osakaal on pildilt nähtust tegelikkuses oluliselt suurem. Vaevu mahutasin selle taignakihtide vahele - seega ise järgmine kord kahekordistaks taignakogust. Ette-
vaatust soola lisamisega - kuigi jätsin rohelise täidise magedaks, tuli kokku ikka veidi liiga soolane.
1