Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Rukkileivaga täidetud veiseliharullid

Küpsetised

Rukkileivaga täidetud veiseliharullid

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Üks ununenud, kuid väga maitsev pärimusroog
Retsept
portsjonile
800 g Pehme veiseliha
4 tk kilufilee
2 sl Hakitud petersell
2 sl Hakitud sibul
1 tk Porgand
2 viilu rukkileib
200 g toorsuitsupeekon
2 sl Või
Vesi
KASTE
veiselihapuljong
praeleem
Hapukoor
Sool
Must pipar
kastmepaksendaja
Haki kilufileed ja peekon. Lõika porgand kangideks. Pruunista kõik pannil koos hakitud peterselli ja sibulaga.Lõike liha viiludeks ja vasarda õhukeseks.Aseta igale viilule piklik rukkileivakang.Kata lihaviilud pannil pruunistatud seguga.Keera viilud rulli, kinnita tikuga ja pruunista igast küljest.Pane pruunistatud rullid ühekordse kihina ahjuvormi ja vala peale nii palju vett, et rullid oleksid poolenisti vees. Hauta 150-kraadises ahjus, kuni rullid muutuvad muredaks.Kastme tegemiseks kurnan hautamisleem läbi sõela ning lisa puljongit, hapukoort ja kastmepaksendajat. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.

KOMMENTAARID

vmustankin 01.apr 2010 10:56
Veiseliharullid on alati head, kuigi antud täidis erilist maitseelamust ei pakkunud. Olen sarmase täidisega hapukurgiga saanud, too oli tõest hea.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette