Küpsetised

Elevandikõrvad kaneelisuhkruga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Rulli tainas küpsetuspaberil 20 x 40 cm suuruseks ristkülikuks. Sega suhkur kaneeliga. Riputa tainale võimalikult ühtlaselt peaaegu pool kaneeli-suhkrusegust ja patsuta see käega tainasse. Kummuta tainaplaat paberit appi võttes teisele küpsetuspaberile, nii et ülespoole jääb katmata külg. Kata ka see kaneelisuhkruga, jättes 1 sl pealeriputamiseks.
Tõsta seejärel taina mõlemad lühemad servad kokku mõttelisele keskjoonele. Korda sama tegevust veel kord, nii et mõlemal pool keskjoong on neli tainakihti.
Tõsta nüüd ühe poole neli kihti teise poole peale ja vajuta kergelt kokku (nagu suleksid paksu ajakirja). Mähi tainas aluspaberisse ja pane vähemalt pooleks tunniks külma.
Lõika pakist väga terava noa või tainaketta abil 0,5cm paksused viilud ja kata nende mõlemad pooled vähese kaneelisuhkruga. Tõsta koogikesed pannilabida abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes vahele 5 cm paisumisruumi.
Küpseta ahju alumisel siinil 225'C juures 7-8 minutit, pööra siis ringi ja küpseta 5 minutit. Tõsta ükshaaval restile jahtuma.
Põhimõtteliselt võib neid koogikesi valmistada ka teistsuguste täidistega, kuid mitte ükski ei jää nii atraktiivne ja korrektne kui kaneelisuhkruga tehtu. Ülejäänud lisandid kipuvad kihtide vahelt välja vajuma ning kõrbema.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Fatih 17.veeb 2014 08:33
Hey, kilelr job on that one you guys!
kokk 03.märts 2012 09:23
tegin,lastele maitses väga
Sandra 09.veeb 2012 02:28
Eelmisele - just seda tahtsin ma ka öelda! Lapsena ostsin ühest poest tihti neid kõrvasid, millel üks ots oli ?okolaadi kastetud ja see oli hirmus hea! Niivõrd lihtne maius, mida teha :P
Brüleekreem 04.dets 2011 16:52
Oi kui head. Kui veel otsa pidi tumedasse ?okolaadi ka kasta ...
kiisu 06.okt 2011 22:40
mm, neid peab küll tegema.
Karmo/Tarmo/Jarmo 18.aug 2011 16:40
Meie suur-pere lemmik ! Duffile maitses eriti
jarmo 19.märts 2011 17:26
:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A-
:A:A:A:A:A:A:A:A:A
Ampsak 21.veeb 2011 12:27
Tõepoolest väga maitsvad suutäied, aga esmakordsetele tegijatele hoiatuseks - küpsedes eritavad nad väga palju rasva (või on suhkur see, mis sulab?). Igatahes, kui küpsetuspaberit kasutada, siis on see pärast paari plaaditäit täiesti kasutuskõlbmatu, seega varuge ka seda. :) Ja kindlasti tuleb kinni pidada '7-8 min ühelt küljelt, teiselt 5' nõuandest. Minutki kauem ja lähevad kõrbema.
Helen 06.veeb 2011 14:21
Väga head tulid:)!
malone 07.jaan 2010 21:30
Minu laste lemmikud :) väga lihtne valmistada:D
Tiina 24.okt 2009 14:57
Niii nämmid!:A
kaisu060 10.sept 2009 14:33
väga maitsvad olid aga lõikamisega tuleb olla ettevaatlik
Hindaja 28.apr 2009 16:12
Super head!
Sabiina 23.apr 2009 21:01
Kas need meenutavad nn palmüüre? Just täna mõtlesin, et pole kunagi juhtunud retsepti nägema, aga et neid saab ju ilmagi teha ja umbes nii ma ette kujutasingi. Aga tore, et kohe retsept ka kirjas, proovin lähemal ajal.
gerli 22.apr 2009 23:43
Tõesti väga head! :)
k. 19.apr 2009 12:17
ma otsisin tükk aega seda retsepti..suuuur aitäh!
MK 18.apr 2009 11:29
mmm njämm...tunduvad isuäratavad.
1