Küpsetised

Mandlilehikud

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Rain Käärst
Kui sõbrad külla tulevad, on mõnus juttu puhuda ja mandlilehikuid krõbistada.
Kogus: 4 portsjonit
Tee taigen valmis eelmisel päeval. Selleks aseta jahu, suhkur ja martsipanimass köö-gikombaini ning sega ühtlaseks. Jäta masin tööle, lisa tasakesi piim ja seejärel muna-valge; sega, kuni saad ühtlase taigna. Võta köögikombainist ja lase külmkapis üks öö seista.
Rulli taigen lahti ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Küpseta ahjus 190° juures, kuni taigen on pealt õrnalt kuldpruun. Võta ahjust välja ja tõsta koos küpsetuspaberiga pannilt ära. Lõika noaga soovitud kujuga tükid, keera krässu ja lase enne serveerimist jahtuda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Riina 23.märts 2011 10:14
Minul sellist taigent küll välja ei tulnud, mida rullida oleks saanud. Kõik koostisosad panin täpselt retsepti järgi, ainult martsipani võis olla pisut rohkem või vähem... Taigen seisis eeskujulikult ühe öö külmkapis, kuid hommikul oli ikka selline konsistents, et küpsetuspaberile sai seda määrida, mitte rullida. Sellest hoolimata tulid välja täiesti aktsepteeritavad krõbinad. Esteetilist välimust ma neile anda ei suutnud (küpsetis hangus plaadil kohe, kui oli veidi jahtunud ja siis sain selle ainult väiksemateks tükkideks murda), kuid maitsel pole viga. Otseselt martsipani- või mandlimaitset tunda ei ole, iseloomustaksin neid lihtsalt sõnaga "magus", aga krõbistamiseks sobivad küll.
Eva 21.apr 2009 12:16
Nende küpsiste puhul on oluline õnnestumise tegur (mis Rainil on õpetusest välja jäänud), et tainas tuleb HÄSTI õhukeseks rullida.
1