Küpsetised

Suvine sõstrapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Selle piruka võid valmistada ka tikrite, vaarikate, pohlade või hapude õuntega.
Valmistusaeg:

Ettevalmistus 30 min + ahjus 45-55 min

Kogus: 1 portsjon
Vahusta või suhkruga. Sega ükshaaval vahustades hulka munakollased. Lisa omavahel segatud kuivained ja piim. Suru tainas 28 cm võiga määritud pirukavormi põhjale. Küpseta põhja 180-kraadises ahjus allosas 12-15 minutit kuldkollaseks.
Sega toorjuust, suhkur, vanillsuhkur ja kartulijahu ühtlaseks. Lisa hulka kõvaks vahuks klopitud munavalged ja sõstrad. Tõsta segu tainale. Küpseta 175-kraadise ahjus veel 35-40 minutit või kuni täidis on tahenenud. Võta ahjust ja lase enne serveerimist koogil täiesti maha jahtuda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
exel 01.aug 2008 14:34
tegin mustsõstardega ja panin topeltkoguse toorjuustu. väga maitsev kook.
Filifjonka 28.juuli 2008 10:19
veel üks asi...sellel suurel piimakogusel küll mõtet ei näe. Esimene kord panin piima, teine kord panin vist kahekordse koguse ainete peale ainult alla poole dl piima :) hea pehme ja mure põhi tuli vähema piimaga
Filifjonka 28.juuli 2008 10:13
Minul tuli väga hea! Peale panin vaarikaid. Võtsin aineid kahekordselt et jaguks suurele ahjuplaadile. Kuna aga kodus oli mul ainult 200 g toorjuustu siis teise poole asemele panin samapalju hapukoort. Mikserdasin need korralikult vahuks koos suhkruga , lisasin tärklise ja munvalgevahu...hästi kõva. Vahu panin koogile ja vaarikad puistasin peale. suurele plaadile panin 0,75 liitrit vaarikaid. Põhja panin täidise tegemise ajaks 200 kradisesse ahju ja pärast küpsetasin kooki koos kattega ahju keskel 200 kraadi juures 45-50 minutit! Nüüd olen seda kooki juba kolm korda teinud...igakord väga hea!
(nimetu) 21.juuli 2008 01:51
Me panime ahju keskele ja hoidsime veerand tundi kauem kui öeldud, tuli normaalne. Marjadest panime sõstraid, vaarikaid ja mustikaid, seepärast vast tuli natuke liiga magus.
1