Küpsetised

Plaadisai moosi ja purukattega

Keskmine hinne: 2 Allikas: 100 rooga
Kui moosi pole, võib kooki teha ka ainult purutainaga.
Kogus: 1 portsjon
Hõõru pärm soola ja vähese suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim, kardemon, ülejäänud suhkur ning vähehaaval jahu ja rasvaine. Sõtku ühtlaseks tainaks ning jäta rätiku alla kerkima 1 tunniks. Rulli tainas jahusel laual ahjuplaadisuuruseks ristkülikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Kata moosiga, jättes äärtest 1 cm vabaks. Sega kokku purutainas ja pudista koogile. Küpseta 200kraadises ahjus 25–30 minutit (pöördõhurežiimil 15–20 minutit) ehk kuni ääred on pruunikad ja purutainas saanud kauni jume.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Tinka 05.apr 2011 19:43
Nii nämma tuli! Tegin taluvõiga ja super hea tuli :) soovitan soojalt ja piimaga.:P
omamoodi 28.nov 2010 10:03
Hea koogiidee! Mina kasutasin õuna-pihlakamoosi ja kuna majapidamises võid ega margariini polnud, asendasin selle õliga. Purukatteks segasin hommikusöögi neljaviljahelbed suhkru ja natukese õliga. maitses päris hää.
kaissa2003 17.nov 2010 17:58
Tegin ka seda kooki ja see tuli ikka väga hea välja.Kerkis küll päris usinasti ahjus :)Soovitan soojalt :)
1