Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Ploomikakuke

Küpsetised

Ploomikakuke

Rama
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Rama
Taimetoitlastele
Retsept
portsjonile
200 g toasoe küpsetusmargariin
4 dl suhkur
3 tk muna
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
0.25 tl sool
1.5 tl Küpsetuspulber
1.5 dl Hapukoor
10 tk ploomid (kivid eemaldatud)
4 dl (220g) jahu
4 tl suhkur peale puistamiseks
1. Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Määri 24 cm läbimõõduga koogivorm margariiniga ja vooderda põhi küpsetuspaberiga. Määri paber ka margariiniga ning puista vormi põhjale-külgedele jahu. Vahusta margariin ja suhkur heledaks ning kohevaks. Lisa ükshaaval, ise pidevalt edasi vahustades, munad. Sõelu jahu, kaneel, sool ja küpsetuspulber.
2. Sega kolmandik jahust vahustatud massi hulka ja lisa esialgu kolmandik hapukoorest. Jätka nõnda portsukaupa jahu ja hapukoore lisamist, kuni saad ühtlase taina. Vala see vormi ja lao poolitatud ploomid, lõikepind ülespoole, kenas mustris tainale. Puista peale suhkrut ning küpseta 50–60 minutit.
3. Jahuta 10 minutit vormis ja tõsta kook jahtuma. Serveerides sõelu peale tuhksuhkrut.

Vaata ka teisi retsepte: www.facebook.com/minukook

KOMMENTAARID

annyi 16.nov 2012 21:10
Tulemus ongi nagu päris kakuke! Minu jaoks jäi saiaosa siiski liiga priske, teinekord teen suuremas, 26 cm vormis. Peale panin sügavkülma marjad. Päris maitsev sai!
Katsetaja 10.aug 2011 18:45
Väga lihtne ja maitsev! :Y
el 29.märts 2011 15:27
Mis ajast? Erinevate materjalide kaalu ja mahu vahekord on küll väga erinev. Näiteid võid saada siitsamast: Toidutare ? Targad tabelid ? Kaalu ja mahu vahekordade võrdlustabel
koogi tegija 29.märts 2011 14:02
vabandust, kas 4 dl ei olnud 400 g. ???
Hindaja 07.dets 2010 08:47
Jahu peab siin retseptis olema 4 dl (220 g).
Ei leia.... 06.dets 2010 22:49
Vabandage, aga kus on jahu?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega