Küpsetised

Vilma ruuduline hapukooretort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vilma
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistusaeg: 55 min Küpsetamisaeg: 2 x 20-30 min

Kogus: 10 portsjonit
Küpseta tordipõhjad vastavalt pakendil toodud juhistele. Jahuta ning lõika põhjadest välja u 2 cm laiused rõngad.
Aseta alusele vaheldumisi erivärvilised rõngad, et moodustuks triibuline tordipõhi. Kata põhi ½ hapukoorega ning selle peale tõsta kahvliga purustatud banaanid ning riivitud šokolaad. Aseta peale teine osa tordipõhjast kettaid, samuti heledad ja tumedad vaheldumisi ning kata tort pealt ja külgedelt ülejäänud hapukoorega. Aseta kook külma, soovitavalt üleöö. Enne serveerimist kaunista tort kakaopulbri või riivitud šokolaadiga.
Hapukoorele võib lisada ka pisut suhkrut. Pidulikumaks puhuks kata tort piimašokolaadiglasuuriga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mmmm 12.mai 2012 17:44
Väga hea kook, mina panen suhkrut 1dl
Tätsu 02.jaan 2012 23:32
Tegin täis koguse. Saab suure kandikutäie. Ei hakanud ringitama, tegin ruudulise. Hapukoo-
rele panin 4 spl. suhkrut. Mulle piisas. Banaan annab maitset küll, aga mulle meeldiks midagi hapukamat. Arvan, et võib ka ilma.Selle koogiga söödab suure seltskonna ära. Üldse tuli mulle kooki tehes mõte, et neid põhjasid võiks kokku panna nagu käharpead. Erika pulbrist alus ja Juubelitordist valged kuubikud. Kilo hapukoort ka paras kogus. Pärast lihtsalt sulatatud ?okolaadiga üle niristada ja ongi vale käharpea.
Merka 26.veeb 2011 11:55
Kui palju tuleks panna suhkrut hapukoorele`? 1kg kohta ja kui banaani mitte panna kas siis on ka maitsev?
Kala 07.veeb 2011 14:58
Mina ei hakanud nende ringitamisega üldse vaeva nägema. Kõikasin hoopis neljakandilised tükid nagu malelaud ja ladusin neid siis vaheldumisi. Ja kogust vähendasin ka poole võrra, st et ostsin ainult tavalise koogipõhja ja segasin valmis ning siis võtsin pool kogus ära ja lisasin sinna kakaopulbrit. Hapukoorele lisasin vanillisuhkust ja peale tegin ?kolaadivõõba, banaanid jätsin üldse ära. Tuli väga nägus ja hea kook.
mäx 11.dets 2010 17:08
küpsetasin põhjad ümmarguses 20 cm läbimõõduga vormis. põhjad küpsesid küllalt paksuks, koogi sisse ladumiseks lõikasin kihid õhemaks ja siis üritasin neist väikseid ringe teha... lihtsam oleks olnud kihid pooleks lõigata ja nii jättagi ja lihtsalt vaheldumisi hele ja tume põhi kokku panna.ühesõnaga mäkerdamist oli parasjagu. hetkel kook külmas, loodan, et maitse on seda mäkerdamist väärt. ahjaa, eespool ühes kommentaaris et taigna kogust võiks vähem olla..vb tõesti.. igatahes jäi mul kummastki põhjast materjali veel järgi.
Marili*** 14.nov 2010 16:59
vale nimi tuli kogemata . eelmine kommentaar minu .
Hinnu 14.nov 2010 16:58
tergin täpselt retsepti järgi ja väga kena tuli. korrektsem kui seal pildil ja maitse oli ka väga hea.
Marili 06.nov 2010 14:49
Miks ei maitsenud? :O
Triinu 19.sept 2010 17:00
Tegin, aga absoluutselt ei maitsenud ja tuli väga suur ka nende kogustega. Soovitan põhjade koguseid poole võrra vähendada ja hapukoort retsepti järgi, siis ehk on hea, aga jah, ei maitsenud üldse.
liisbet13 14.sept 2010 21:42
Ma ka algul pihta ei saanud, kuid nüüd arvan, et tuleb teha nii. Võtad nt ühe heleda põhja ja siis n.ö ringitad selle ära..lõikad ringideks 2 cm vahedega. Saad järjest väiksema või suurema diameetriga rõngad, olenevalt kust lõikamist alustad. Vahet pole vast, kas alustada lõikamist põhja keskelt välja poole või vastupidi. Sama teed tumeda põhjaga (sama suured vahed). Siis uue põhja moodustad nii, et hakkad vaheldumisi neid suuri heledaid ja tumedaid rõngaid alusele asetama. Lõigatud ringid peaksid mõlemal põhjal suuruse järgi n.ö kattuma, siis sobituvad täpselt uut põhja moodustama. Ei tea, kas see oli arusaadav seletus, aga minu loogika järgi tuleks nii teha.:)
Harmoni 14.sept 2010 21:15
See 2 cm rõngaste tordipõhjasto n kuidagi selgusetu ja nendega koogi triibuliseks tegemine. Kas keegi saab aru?
1