Küpsetised

Šokolaadikeeks hapukapsaga

Keskmine hinne: 2.16 Autor: Eva Palu
Šokolaadikeeks, milles sisalduv hapukapsas ei anna maitset, aga lisab mahlasust ja omapärast krõmpsuvat tekstuuri.
Kogus: 1 portsjon
Haki hapukapsas hästi peeneks. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval juurde munad. Sega omavahel kuivained ja lisa järk-järgult, vaheldumisi piimaga, pidevalt segades, tainale. Kõige lõpus lisa hapukapsas, sega ühtlaseks ja küpseta 23x23 cm-ses vormis, 160-kraadi juures ca 30 minutit. Jahuta kook ja kalla peale glasuur (sulata šokolaad ja või).
Retsept: David Lebovitz
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
vegetariaan 19.märts 2012 21:00
A-K, kui jätta kapsas lisamata, saad tõenäoliselt suhteliselt tavalise shokolaadikoogi. Samas ei ole eriti mõtet sel juhul ka selle retsepti järgi teha, võta mõni muu.
Fänn 17.jaan 2012 13:38
Ma pole eriti suur magusa- ja koogifänn aga see kook oli mulle väga mokkamööda! Ülihea! Glasuuri ja koogi kooslus lausa sulas suus =D Kui esimene ports otsa sai, tegin kohe uue peale. Kui ei teaks, siis hapukapsast ei kahtlustaks küll.
Redone 04.apr 2011 20:45
Olen näinud saksa teles, kui mingi tippkokk selle retsepti ette võttis, täpselt tegi nagu kirjas, ja siis nii katseisikud kui ka tippkokk ise kiitsid selle igati heaks. Nii et imelik, uskumatu, harjumatu - aga kindlasti hea. Profitasemel järeleproovitud asi.
A-K 10.märts 2011 19:28
mm.. kas hapukapsa võib lisamata jätta ? Ma pole hapukapsa fänn eriti..
tydruk321 06.märts 2011 17:16
mina teen kindlasti veel. väga hea jäi
Annsus 02.märts 2011 16:39
Proovitud ja rohkem ei tee.
maiustajamees 26.veeb 2011 00:44
Pole proovinud, aga usun väga hea olevat - kui on magusroana mõeldud, milles kysimus?, ikka proovida! Peaasi, et hamba all ei siple ega karju. :) Abikaasa fännab kõikvõimalike iselaadsete kypsetiste katsetamist, yheskoos testime pärast, kui maitsev välja kukkus. Ei näe põhjust mitte proovida - harilik praetud hakklihakotlett on ka väga hea maius, kui sellele teelusikatäis suhkurt peale raputada. :)
kati 22.jaan 2011 13:51
Olen mitu korda teinus, sest väga hea on :)
tydruk321 11.jaan 2011 21:44
noh siin siis järgmine tark krookus 38. kui sa ei tea mis maitsega see kook võib tulla siis palun ära hinda! mina kavatsen proovida huvi pärast
Balda 07.jaan 2011 14:40
väga maitsev kook!
krookus38 02.jaan 2011 16:51
Seda kooki ma ei proovigi teha! Ma ei tea mis maitsega see vib olla.
WizardOfTheEast 27.dets 2010 09:47
Ei tundnud, et see hapukapsas oleks koogile erilist mõju avaldanud. Kook oli natuke kuiv, aga muidu täitsa hea, järgmine kord paneks kõvasti rohkem kapsast (kaalu ei olnud, aga tõenäoliselt sai seegi kord rohkem kui retseptis kirjas). Kokkuvõtvalt, olen paremaid ?okolaadikooke saanud ja lugedes eelnevaid kommentaare, olid ootused millekski erilisemaks.
Brüleekreem 04.dets 2010 14:10
Üks korralik kook.
Eva 20.nov 2010 14:22
koduperenaine: retsepti lõpus on ka allikale viidatud.
koduperenaine 07.nov 2010 11:37
Kuidas saab Eva Palu selle retsepti autor olla? Ei tasu ikka ennast võõraste sulgedega ehtida.Jätab välja söögisooda ja paneb natuke vähem suhkrut ja ongi kohe autor.Retsepti autor on siiski David Lebovitz mitte Eva Palu.
el 11.okt 2010 15:57
Lugedes eelnevaid kommetaare olid ootused suuremad. Kapsast ei olnud peaaegu üldse tunda ja kook ise oli kuidagi liiga kuiv. Mehe arvates oli koogi kõige parem osa glasuur, ülejäänu jättis teda üsna külmaks. Kui järgmine kord juhtun tegema, siis kindlasti proovin kapsast rohkem panna, hk siis saab parem.
Brüleekreem 10.okt 2010 23:15
Odav ja lihtne teha. Maitseb hea ja näeb hea ka välja.
sole 20.sept 2010 12:24
Tegin ka eile seda kooki. Väga hea, nagu ?okolaadikoogid ikka, aga kui minu puhul on see jama, et tavaliselt peale ahjust võtmist kipub enamus kooke tagasi kokku vajuma, siis see kerkis kõvasti ja jäi ka jahtunult täpselt samasugune kohev.Äkki siis see hapukapsas omab just selle kerkimise juures mingit tähtsust. Kapsa maitset muidugi tunda pole õnneks.Ja kuna vaatasin ka seda retsepti nii siit kui nami-namist, siis seal suhkrukogus tõesti jube suur, tegin tunde järgi vahepealse variandi, ehk veidi üle 200 g,mulle maitses nii, arvan, et 150 oleks mulle liiga vähe magus olnud,aga maitse asi.
andalu 20.sept 2010 11:32
Kui palju suhkrut tuleks panna? Siin on- http://www.nami-
nami.ee/reci-
pe.php?q=detail&pI-
D=7864
300g, aga toidutares -150g?
est 19.sept 2010 19:58
Kook tuli välja suurepärane .
hilt 18.sept 2010 18:03
mis see mari siin pröökab, ilmne tähelepanu vajadus, aga kook on üllatavalt hea!::P:
asdf 17.sept 2010 23:14
mina panin poe oma..kadarbiku peaks olema vist. Põhimõtteliselt ei ole vahet kas poe või enda oma - peaasi et krõmpsub, sest shokolaadi maitse käib kõigest niikuinii üle.
NAAJ 17.sept 2010 21:54
Millist hapukapsast te koogi tegemisel kasutate ? Kas poest ostetud või oma hapendatud ?
pllix 17.sept 2010 21:09
samuti on kabatsokist tehtud kook väga uskumatult maitsev,nagu keeks...:D
asdf 17.sept 2010 21:03
20 mintsa veel.. siis võtan ahjust välja.. tainas oli küll päris maitsev..:P
12