Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Õuna-kitsejuustupirukad

Küpsetised

Õuna-kitsejuustupirukad

Pille Enden 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hõrgud pikantsed pirukad on parimad soojalt. Kitsejuustu võid asendada ka maitsestamata toorjuustuga.

40-60 min

25 minutit + 16-18 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
500 g lehttainas
125 g pehme kitsejuust
1.5 spl suhkur täidisesse
2 spl suhkur õuntele
1 tk muna
0.75 dl vahukoor
Vanill- või vanilliinsuhkrut
4 tk hapu õun
Rulli tainas õhukeseks ja lõika 6 umbes 15cm läbimõõduga kettaks. Määri 10cm suurused vormid võiga ja tõsta neisse tainas nii, et see katab ka ääred.
Hõõru kitsejuust, suhkur, muna, vahukoor ja vanillsuhkur ühtlaseks pastaks ning jaga vormidesse tainale.
Koori õunad ja eemalda südamikud. Lõika õunad õhukesteks viiludeks, laota juustusegule ja raputa peale pisut suhkrut.
Küpseta 225-kraadises ahjus 16-18 minutit. Võta ahjust, kata fooliumiga ja lase 10 minutit jahtuda.
- Vaikimisi kogustest valmib 6 väikest pirukat

KOMMENTAARID

Zt 01.dets 2010 22:58
Super!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool