Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Lõhe-quiche

Küpsetised

Lõhe-quiche

Angelica Udeküll ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Kerge lahtine kalapirukas.
Retsept
portsjonile
PÕHI
185 g jahu
125 g või
1 tl Suhkur
2 sl Vesi
TÄIDIS
2 tk Muna
1 tk Munakollane
250 ml Rõõsk koor
1 tl Sidrunikoor (riivitud)
2 sl Roheline sibul (hakitud)
500 g lõhefilee
Sool
Tšillipulber
laimipipar
Näpi võist, jahust ja suhkrust tainas. Lisa vesi ja sõtku tainast, kuni sellest on moodustunud ühtne mass. Kata tainas kilega ja aseta 15 minutiks külma. Kui tainas on seisnud, aseta lauale küpsetuspaber, selle peale tainas ja veel üks kiht küpsetuspaberit. Rulli tainast ümara kujuga õhuke plaat. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse vormi, pane peale küpsetuspaber ja selle peale kuivad herned. Küpseta põhja 180 kraadi juures 15 minutit. Haki roheline sibul ja lõhefilee väiksemateks tükkideks. Kui põhi on küps, aseta komponendid selle peale. Klopi munad kahvliga lahti ja sega rõõsa koorega. Maitsesta segu riivitud sidrunikoore ja maitseainetega. Vala segu vormi ja küpseta veel umbes 40 minutit.

KOMMENTAARID

Anni 07.sept 2013 16:58
Kuidas saaks sama asja teha musta leiva põhajga? Keegi on proovinud?
Boswellia 16.okt 2011 21:55
Kindlasti lisaks põnevust kui põhi teha mustast leivast ;)
katre 04.aug 2011 20:10
põhi on jama! enam ei tee.
to angeelika 18.okt 2009 17:28
kuna tainast tuleb küpsetada eraldi, siis on oht, et ta võib kaotada oma vormi, sest õhul taigna all pole kuskile minna. Herneid võib asendada ükskõik mis raskusega või võid teha kahvliga põhjas auke, et õhk saaks aukude kaudu välja
Edsa 20.aug 2008 21:30
Väga maitsev tuli. Panin leigena pidulauale ja külalised sõid ning mõmisesid:) Ei ole keeruline teha ka.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes