Küpsetised

Hatšapurid suluguni juustuga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse
Hatšapurit valmistatakse nii ahjus kui ka pannil ning nii nuudli- kui pärmitainast.
Kogus: 1 portsjon
Meie tingimustes on kõige lihtsam seda valmistada peamiselt turgudel muudava suluguni juustuga. Ehe suluguni juust on niivõrd soolane, et seda tuleks hatšapuri jaoks mõni tund vees leotada. Soolasuse tõttu on ka tainasse soola lisamine maitse asi.
Küpsetuspulber teeb nuudlitaina kergemaks.
Sega piim ja muna ühtlaseks, maitsesta soolaga. Sõelu hulka nii palju jahu, et saaksid pehme rullitava taina. Sõtku hoolega. Viimasena lisa pisut õli ning enne rullimist lase tainal 10-15 minutit puhata. Riivi juust ja sega see lahtiklopitud munaga. Jaga tainas ja juustukogus võrdseteks osadeks.
Rulli tainaports jahusel laual õhukeseks rattaks. Kata see juustukogusega ning kroogi servad keskpunktini. Suru siis kätega pind ühtlaseks nii, et täidist poleks näha, ning täpselt nii suureks, kui on praepanni läbimõõt.
Kuumuta pannil õli ning aseta sellele pirukas, kroogitud pind ülal. Prae kaane all, kuni on kaunis kuldpruun, siis keera teistpidi ja prae ilma kaaneta kuni küpsemiseni.
Värskelt praetud hatšapuri on mõnusalt krõbeda koorikuga pirukas. Jahtunult sobib paremaks maitseks ahjus üle küpsetada. Imehea ka praetud sibula, mõne vürtsika kastme ja värske salatiga.
Täidisele võid lisada seedermänni seemneid, purustatud pipart või kuivatatud maitseürte.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kati 04.okt 2012 21:12
Hat?apuri võib tõesti teha pannil kuid selleks on ka spetsiaalsed ahjud. See, kui muna on peal see pole enam hat?apuri, sellel on teine nimi. Lisaks sellele on olemas teistmoodi juustukook, mis on justkui kihiline ja veel rasvasem kui hat?aprui. Üldiselt neid toite on erinavid ning kõik ei pärine Gruusiast, Armeenias ja A?erbaid?aanis tehakse samuti omi juustukooke :)
eppenno 26.märts 2012 12:55
on erinevad t6epoolest,näit. lahtised ja lisaks juustule on peal muna ,mis peaks jääma poolküpseks ,siis saab kasta munsse murtud täkke kätega süües,seal ju rohkem nagu süüaksegi kätega.Veidi häirib ,et minu lemmikköögi retseptid kuidagi väga kohmakad on
Kadri 23.veeb 2011 23:15
Gruusias tehakse hat?apurisid väga erineval moel - ka pannil ;)!
JAN7 14.okt 2009 12:36
Minuteada ehtsat hat?apurit küll pannil ei tehta. Mina küpsetan ahjus, saab maitsvam ja pole ka liigset rasva , mis praadimisega lisanduks. Soovitan samuti kasutada Eesti juustu: sobib hästi Eesti ricotta ja mõne kõva juustu segu.
(nimetu) 11.okt 2008 11:39
soojalt soovitan provida teha hatšapurit Eesti juustuga, mulle meeldib sellega isegi rohkem kui suluguniga
1