Küpsetised

Suvikõrvitsakeeks

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Maitsev keeks ootamatu komponendiga
Valmistusaeg: 40-60 min

15 minutit + küpsetamiseks 40 minutit

Kogus: 1 portsjon
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Riivi suvikõrvitsad peene riiviga ja pigista üleliigne vedelik välja. Tõsta juurde õli. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, vanillsuhkur ja hakitud pähklid. Ühenda jahusegu suvikõrvitsamassiga ning lisa lõpuks munavaht. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud piklikku keeksivormi ja küpseta 190-kraadises ahjus 40 minutit.
Kreemi jaoks sega toorjuust, pehme või ja tuhksuhkur ühtlaseks massiks. Määri jahtunud keeksile ning kaunista Kreeka pähklitega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 27.okt 2012 13:19
:P;):(:):Y:A
Tätsu 13.aug 2011 15:03
Selleks et saada 400 g kuivakspigistatud suvikõrvitsat peab olema vähemalt kilone kõrvits. Sooda võib rahulikult asendada küpsetuspulbriga ja õli vähem panna. Kindlasti peab panema kaneeli, see sobib suurepäraselt. Pähklitest võib loobuda. Aru küll saada pole, et seal suvikõrvits on. Väga hea.
koogimeister 13.aug 2011 14:51
Tõeliselt hea keeks, lisasin veits veel ka kardemoni.Kõigile maitses.
kärbes 16.jaan 2011 18:02
Mul jäi samuti see keeks seest kuidagi liiga nätskeks - kerkinud oli,aga tainas jäi kleepuv. Maitse poolest polnud midagi erilist, selline magus ja ilmetu kuidagi, kuigi lisain ka natuke rosinaid lisaks kreeka pähklile (ilma oleks vist veelgi läägem olnud). Õnneks tegin ma sidruni-tuhksuhkru glasuuri peale, mis andis natukenegi mingit iseloomu sellele üllitisele. Keeksi tegin tavalise kõrvitsaga. Rohkem seda keeksi ei tee, pole meie pere maitse.
soolapähkel 02.sept 2010 20:48
Tegin lihtsalt huvi pärast ja ei pidanud pettuma. On töesti hea keeks. Kuna kodus seisis juba pikeamt aega poolik suvekörvits, siis tuli see ära teha ja sinna keeksi sobis suurepäraslt.Vötsin arvesse eelmisi kommentaare ja nende alusel ka tegin.Tegin ilma glasuurita.Öli panin ka ainult 3spl, sellest piisab. Teen seda keeksi kindkasti veel.:Y
_leevike_ 06.dets 2009 09:32
Väga hea keeks. Pähklite asemel said sisse hoopis kuivatatud aprikoosid.
mairii 28.okt 2009 12:29
Võttes eelmisi kommentaare arvesse, tegin väiksed muudatused - õli 2.5dl asemel 3 spl, 1/3 suhkrust asendasin fariinsuhkruga, lisasin 1tl kaneeli, sooda asendasin täielikult küpsetuspulbriga, ehk 2.5 tl. Kreeka pähklid asendasin rosina-metspähkli hakitud tükkidega. Küpses ka väga kaua, 175 kraadi juures umbes 1h20, muudkui aga lisasin aega :D Esimest korda tuli selline keeks, mis seest ilusti ära ka küpses, teiste keeksiretseptide järgi on sisu selline kergelt mitteküpsenud jäänud. Igatahes, teen seda kindlasti veel (sest kõrvitsaga pean seda ju ka ometi proovima)
Anetu 22.okt 2009 23:40
Suhkrut panin vähem, õli panin u 1spl, pähklite asemel kasutasin rosinaid, sooda asemel kasutasin ainult küpsetuspulbrit ja katet ei teinud. Täitsa normaalne. Kõrvitsat ei arvaksi sees olevat, nii et hea võimalus köögivilju toidu sisse peita. Midagi erilist ei tulnud, rohkem vist ei tee...
memm 21.okt 2009 10:40
mina kohendasin retsepti sedasi, et suvikõrvitsa asemel oli tavaline kõrvits, mida ma ei nõrutanud peale riivimist ja õli ei lisanud, kreekapähklite asemel olid rosinad. tuli superhea ja ilus kollane keeks:)
Els 06.okt 2009 16:50
Mina soodat ei pannud ja selle asemel panin rohkem küpsetuspulbrit. Glasuuri ka ei teinud, kuid väga-väga hea oli! Soovitan!
:) 10.sept 2009 10:37
super hea keeks ja meie pere lemmik.. ainult sooda maitse jäi tunda ja veits rasvane sai.. aga järgmisel korral vähendan neid koguseid.. aga tõesti super hea.. ilma katteta!
varblane 27.nov 2008 18:39
Sooda maitset oli liiga tunda. Muidu täitsa tore keeks. Mina seda katet ei teinud. Keeksi küpsetasin sügavamas ahjupannis(tegin poolteist portsu korraga), katsin hoopis puhta ja paksu hapukoorega(20%). Hurmav. Suhkrut panin ka 1dl jagu vähem kui retseptis ja lisasin ka natuke soola.Sool peab olema, muidu on maitse lääge, vähemasti minu meelest. Teist korda enam ei teeks, sest õli kogus, mis sinna valada tuli, ajas esialgu südame pahaks :)
Didi 03.sept 2008 00:25
Oi kui hea keeks! Meile jäi peale pigistamist 300 g raastet, aga õnneks saime selle kogusega edukalt hakkama. Küpseta-
sime Hackmani Kajsa leivavormis, saime niimoodi ühe suure toreda keeksi. Nii palju rammusat võõpa ei tahtnud, tegime siis kreemi poolte kogustega. Meie arust täiesti piisas. Kindlasti läheb see projekt kordamisele; kõigile maitses ühtmoodi super! ;)
Atsinna 29.aug 2008 22:40
Väga hea ja huvitava maitsega keeks. Sain kaks keeksi väiksemates vormides, siin on ilmselt suuremas vormis tehtud. Toorjuustuks kasutasin mascarponet ja kreeka pähklite asemel purustatud mandleid. 600 g suvikõrvitsal vedelik välja ja alles jäigi 400 g. Ja vedelik on joodav, köögiviljamahl ju.
1