Küpsetised

Sidruni-mustikakeeks sidruniglasuuriga

Keskmine hinne: 3.79 Allikas: 100 rooga
Lõunamaine sidrun moodustab kodumaiste mustikatega oivalise koosluse, mida täiendab veelgi hapukas glasuur.
Valmistusaeg: 40-60 min

20 minutit + 40 minutit ahjus

Kogus: 1 portsjon
Vahusta toasoe rasvaine suhkruga. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist
jätkates. Ühenda jahu sooda ja soolaga, lisa kuivainesegu vaheldumisi hapupiimaga rasvaine-munavahule. Sega hulka ka riivitud sidrunikoor ja mahl. Vala pool tainast võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi.
Riputa peale pool mustikatest. Kata ülejäänud tainaga ja puista peale ülejäänud
mustikad. Küpseta 175kraadises ahjus 40 minutit. Kontrolli tikuga küpsust! Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis välja. Sega kokku glasuur (segu peab tulema sellise konsistentsiga, et seda saab niristada küpsetise peale). Nirista glasuur jahtunud keeksile ning kaunista riivitud sidrunikoore või värskete mustikatega.
Keeksist saab 12 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
MargotV 13.aug 2011 09:56
Suurepärane keeks tuli. Minu lemmik. :Y Hapupiima asemel kasutasin keefiri ja glasuuri jaoks aitas mul 2 dl tuhksuhkrust. ;)
Marian 12.dets 2010 20:52
Mul oli küll 40min liiga vähe. Hetkel on tund ahjus olnud, aga vähemalt 10min peaks veel olema. Ei tea milles asi.. No loodan, et lõpuks saab valmis ja oli väärt ootamist :)
hipster 29.aug 2010 16:17
Üks suurepärasemaid küpsetisi :) Kuna MASU aeg, siis polnud kõiki retseptis olevaid asju käepärast ja vaatasin oma kappides ringi. Hapupiima asemel lisasin tavalist Selveri jogurtit ja sidrunimahla ja -koort ka ei olnud lisada. Minul tuli see kook SUPER hästi välja ja maitseb ka! Kindlasti teen veel.
1