Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Köögivilja-riisihelbepätsid

Küpsetised

Köögivilja-riisihelbepätsid

Raili Mikk 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kodujuust, riis ja köögiviljad ilma üleliigse praadimisrasvata – kõlab ideaalselt? Ja seda see ongi, proovige!

40-60 min

40 minutit

Retsept
portsjonile
2.5 dl Piim
200 g riivitud porgandit ja pastinaaki
1 tk Šalottsibul
1 dl Riisihelbed
100 g Kodujuust
1 tk Muna
1 tl Ürdisool
1 tl Estragon (kuivatatud)
Kuumuta piim potis keemiseni. Lisa riivitud porgand ja pastinaak ning hakitud
sibul ja lase uuesti keema tõusta. Lisa riisihelbed ja hauta 8 minutit. Tõsta pott tulelt ning lisa kodujuust, muna ja maitseained ning sega ühtlaseks.
Tõsta segu lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru lamedamateks pätsideks. Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 15–20 minutit.

KOMMENTAARID

Eva 10.märts 2010 13:35
Hästi maitsvad. Tegin riisipudruga.
P. 23.dets 2009 23:40
Kas sama tulemus tuleb ka riisiteradega (retspetis on öeldud riisihelbed)?
Menu 03.sept 2009 21:22
Proovisin ära, lisasin 100g asemel 200g kodujuustu ja panin 1 muna asemel 2, sarlottsibula asemel läks käiku tavaline sibul, lisasin veel natuke riivitud juustu ja kuna pastinaaki polnud, siis kasutasin ainulr porgandit. Maitseainetest kasutasin pitsamaitseainet, kartulimaitseainet ja soola. Kokkuvõttes täitsa söödavad asjad, kuid porgandi polnud üldse tunda, seda oleks võinud rohkem panna. Valmis riisipätsidele sulatasin veel juustu peale.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool