Küpsetised

Sõbranna tomati-kodujuustulasanje

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: 100 rooga Autor: Lia Virkus
Maitsvat tomatikodujuustulasanjet tegi algul mu sõbranna, kelle poja lemmik see oli. Nüüdseks on toit rännanud ka meie pere menüüsse. Valmistame seda omatehtud tomatihoidisega, mida paneme koguseliselt sama palju kui purustatud tomatit.
Kogus: 6 portsjonit
Haki sibul ja küüslauk, kuumuta õlis klaasjaks. Lisa tomatikonservid ning lase kastmel keema tõusta. Alanda kuumust, lisa maitseained ja hauta ilma kaaneta 15–20 minutit.
Juustukastme tarvis sega riivitud ja kodujuust, maitsesta aroomisoola ja maitserohelisega.
Pane ahjuvormi põhja kiht tomatikastet, kata nelja lasanjeplaadiga. Tõsta peale kiht kodujuustukastet. Jätka nii kihtide tegemist, kuni kõik ained on otsas; viimaseks jäta tomatikaste. Puista peale riivitud meelepärast juustu ja soovi korral tugevam maitse andmiseks ka pisut Parmesani. Küpseta ahjus 200° juures 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
TE 03.jaan 2015 12:22
üks meie pere lemmiklasagnesid. ILMA hakklihata.
Netu 19.nov 2012 15:36
Tundub väga hea!Homme teeme seda kokanduse tunnis ja loodame et tuleb maitsev! :)
El 18.nov 2012 18:16
Esimene kord tegin retsepti järgi - suurepärane! Teine kord siis ka tuunisin - lisasin veidi seeni ja veidi suitsukana, kolmas kord lisasin veidi hakkliha - head, kuid mitte siiski nii head, kui algupärane retsept... Seega soovitan kindlasti pigem jääda algse retsepti juurde. :)
lol 16.nov 2012 14:21
Tundub hea,loodame et tuleb ka maitsev! :)
Gerda 17.juuli 2012 13:06
Mina lisasin ka 400g hakkliha ning tuli väga hea. Olen kindel, et ka ilma hakklihata on maitsev.
Lape 06.juuli 2012 14:45
Ise olen seda rooga ainult retsepti järgi teinud, väga mõnus kerge eine. Kuna olen "meesterahvas", siis hakklihaga ei hakanud seda retsepti ära lörtsima. Kui liha isu on, siis võtan ikka korraliku steigi, nii nagu "meesterahvale" kohane :) Mehesuule meelepärasemaks saab seda toitu teha ka nii kui sinna rohkem juustu sisse panan.
K. 30.juuni 2012 19:50
Proovisin ka siis seda teha..ainult, et tomatikastmele panin hakkliha juurde...muidu oleks meespererahvale väga kesiseks jäänud. Väga maitsev tuli...Plaadid olid ilusti läbi imbunud. Esimest korda tegin, vaatamata sellele, et mu toidud väga just ei õnnestu, olen tehtuga rahul ja teen teinekord ka.:A:)
Krista 06.sept 2011 23:04
Esimest korda tegin täpselt retsepti järgi - megahää oli! Meie perele meeldis! :Y Täna tegin taas ja lisasin ka metsaseeni juustukastmesse ja panin suitsujuustu! Ikka hää :D Minumeelest on see hea ja tervislik ja salenejasõbralik retsept! ;) :A Meie pere kiidusõnad!
Zikipizike 08.aug 2011 16:29
Mina lisasin ka hakkliha, et ka meespererahvas saaks söönuks. Muidu super!
Werewolf 14.apr 2011 13:25
Mina lisasin juustusegule veel fetat, muidu sai üsna retsepti järgi. Väga maitsev, järgmisel korral lisaksin kuhjaga värsket basiilikut (võibolla vahele ka värske tomati viile) ja kõrvale mingit kerget salatit. Ahjaa, poe lasanjeplaatide asemel tegin need ise Toidutare õpetuse järgi. http://www.toiduta-
re.ee/aabits.php?i-
d=43686&k=1&rn-
d=585#k497084
Maias-Mari 22.märts 2011 17:05
Kahju, et enamus kommijatest on oma maitse järgi retsepti ära tuuninud, lootsin leida asjalikke kommentaare just selle konkreetse ilma lihata retsepti kohta ning neid siin praktiliselt polnudki. See ei tähenda, et nõu ei võiks anda, ma ise ka teen pidevalt retsepte ümber ja enamasti nii, et tulemus jääb algsest toidust kaugele... Igatahes tomati-kodujuustu ( ilma hakkliha, tuunikalata) lasanje on ahjus ning peagi selgub, kas oli ka väärt ettevõtmine või õnnestub toit vaid oma maitse järgi retsepte ümber korraldades.
Pinx 20.veeb 2011 17:07
5 ! Tundsin end Garfield'ina :D
Cassity 11.jaan 2011 12:12
Mina lisasin veel 600 g hakkliha, sest ilma lihata toit on kõhu narrimine :-D
ämblik naine 05.jaan 2011 18:36
mulle meeldib:)
helen 06.apr 2010 12:06
mulle hirmsasti maitseb tuunikala-kodujuustu lasanje. lisasin retseptis kodujuustu hulka tuunikalakonservi. väga hea sai. :)
ufa 28.veeb 2010 17:29
imelik, esimesel korral, kui tegin, sai külalistevõluja, sel korral kuivavõitu ja üsna külmaks jättev projekt. ikka vana hea beshamellkaste ruulib! (p.s panin ka vürtsikat hakkliha vahele, see oli hea otsus, aga pealmise kihi oleks kindlasti pidanud korralikult riivjuustuga üle kallama, nagu muidu ikka teen. siis ehk oleks asjal rohkem jumet olnud...)
eEe122 13.jaan 2010 16:34
Tegime ka täna seda, lisasime hakkliha ja seeni ka. Suht hea sai. Mees ütles, et 10 palli süsteemis paneks 7 ;)
Kristel 10.dets 2009 16:41
Tegin seda ja väga hea tuli. Ostsin ühe ürtidega tomatikastme ja ühe küüslauguga(nagu retseptis) ning panin hakkliha ka juurde. Ilma hakklihata ei ole nii hea! Lisasin veel ketsupit ka, et rohkem vedelam oleks ja plaadid ilusti läbi liguneksid. Super hea asi! Proovige!
Sten 22.nov 2009 18:03
kas nende lasanje plaatide asemel võib kasutada makarone?
Diii 26.sept 2009 19:46
Super! Mees soovitas kokaks minna:-) kuna oleme ise suhteliselt vürtsika toidu sööjad, lisasin tomatipasta segule jalopenot, vürtsist salsasegu ja rohkesti küüslauku:-) lasanje tegin kahepoolse - teise veise hakklihaga. Agneetale - vedelik tuli arvatavasti välja küpsemise ajal, kuna liiga vähe hautasid tomatisegu, sealt on vaja suur osa vett välja saada.
Mumm 15.sept 2009 20:49
Ülihea! Lisasis retseptile 400 g veise hakkliha ning kasutasin spinati lasanje plaate. Samuti vahetasin tomatibüree värkete tomatite vastu.
agneeta 09.sept 2009 17:55
Ei jäänud väga rahule. Kypsemise käigus ajas metsikult vedeliku välja, et kui ahjust välja võtsin oli ymber supp. Maitse jäi kuidagi tuimaks, vb olla järgmine kord hakkliha ka vahele panna.
stufy333 07.sept 2009 15:15
Päris maitsev oli, aga mees pool mainis ära, et hakkliha oleks võinud ka sisse panna. Soojalt soovitan kõigil proovida! :Y
jutita 07.sept 2009 11:11
:A tundub ahvatlev.Kindlasti parem kui seni jahukastmega.
1