Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kihiline vorstiroog tomati ja kartuliga

Küpsetised

Kihiline vorstiroog tomati ja kartuliga

Maire Suitsu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa

40-60 min

Retsept
portsjonile
300 g Saunavorst või sardellid
1 tk suurem sibul
2 spl õli
2 spl vesi
3 tk tomat
8 tk keedetud kartul
2 dl Rõõsk koor 10%
1 tl sool
1 tl Pitsamaitseaine
1 näpuotsatäis Purustatud pipar
1 dl Riivjuust
Poolita kooritud sibul pikisuunas, lõika õhukesteks viiludeks ning kuumuta õli ja vee segus madalal kuumusel läbipaistvaks. Lisa viilutatud tomatid, tõsta pliidikuumust ja kuumuta veel paar minuti. Aseta rasvaga määritud ahjuvormi kihitikartuli-, tomati- ja vorstiviile ning sibulat. Lahusta sool koores, sega juurde pipar ja pitsamaitseaine ning kalla ahjuroa peale. Riputa pinnale riivjuustu ja küpseta 200° ahju keskmisel siinil 25 minutit. Serveeri kohe.

KOMMENTAARID

Mall 10.juuli 2012 13:21
Kuna kartul on eelnevalt keedetud, siis ei ima see enam vedelikku ja mul jäi ka vormi põhja väga vedel kaste järgi. Teine kord ma lisasin 1 muna ka ja kloppisin kooresse lahti. Kohe palju parem vorm tuli. Mina kasutasin grillvorste.
K.. 15.mai 2012 19:38
mulle väga meeldis ... aga öeldakse et ,, ise tehtud , hästi tehtud ,, :Y :Y
H. R 30.dets 2010 15:24
See kaste jäi mul sinna alla nii vedel. Tegin retsepti järgi aga ikka tuli väga mage. Minule see toit väga ei meeldinud.
Pepe34 20.nov 2010 18:25
Mina muutsin natuke retsepti ja panin riivjuustu iga kohi vahele...lisasin tomatile ka 2 küünt küüslauku.. Maitsestasin ainult pipra ja soolaga ning tulemus oli super.
Kristel.l 12.okt 2010 08:29
No meie 2 täiskasvanut sõid seda 2 õhtut ja 1 hommik:) Portsud on suhtelised. Mina panin rõhku salatile selle kõrval, meespool pigem vastupidi.
J.L 11.okt 2010 21:15
Mitmele on kogused mõeldud?
Kristel.l 08.okt 2010 09:46
Lihtsalt hea. Mitte rohkem .... Ideaalselt sobis peale magus t?illikaste.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes