Küpsetised

Pähkli-kõrvitsapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Pille Enden
Mureda põhja ja kreemise sisuga pirukas peituvad krõbedad pähklid. Kaneel, ingver, nelk ja muskaatpähklid annavad mõnusa vürtsikuse.
Kogus: 1 portsjon
Keeda kooritud ja tükeldatud kõrvits vees pehmeks, nõruta ja püreeri.
Taina valmistamiseks sega jahu ja sool. Haki hulka või. Lisa supilusikatäie haaval külm vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Vormi tainas palliks ja rulli kettaks. Kata 22-23cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred tainaga.
Sega hakitud pähklid ja fariinsuhkur. Pane 1,5 dl segust piruka põhja ja jäta ülejäänu katteks. Sega kõrvitsapüree, koor, suhkur, lahtiklopitud munad, vürtsid ja sool ning vala vormi tainale. Küpseta 190-kraadises ahjus 50 minutit. Sega 3 spl võid ülejäänud pähkli-suhkruseguga, raputa pirukale ja küpseta veel 10 minutit.
Pirukast saab 10 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
regina lee 07.nov 2010 15:33
lastele meeldib väga hea :P:P:Y
kokkaja 24.okt 2010 16:13
Huvitav pirukas, mis oli ka suure magusaarmastaja jaoks ülimagus. Münusaks teev piruka Kreeka pähkli krõbe kate.
1