Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Pähkli-kõrvitsapirukas

Küpsetised

Pähkli-kõrvitsapirukas

Pille Enden 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mureda põhja ja kreemise sisuga pirukas peituvad krõbedad pähklid. Kaneel, ingver, nelk ja muskaatpähklid annavad mõnusa vürtsikuse.
Retsept
portsjonile
TAINAS
3 -3,5 dl jahu
0.25 tl sool
100 g või
5 -6 spl külm vesi
TÄIDIS
700 g kõrvits
1.5 dl hakitud kreeka pähklid
1.5 dl Fariinsuhkur
1.5 dl vahu- või kohvikoor
1.5 dl suhkur
3 tk muna
0.75 spl Kaneel (jahvatatud)
0.5 tl ingver (jahvatatud)
pisut jahvatatud nelki
pisut muskaatpähklit
0.25 tl sool
3 spl või
Keeda kooritud ja tükeldatud kõrvits vees pehmeks, nõruta ja püreeri.Taina valmistamiseks sega jahu ja sool. Haki hulka või. Lisa supilusikatäie haaval külm vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Vormi tainas palliks ja rulli kettaks. Kata 22-23cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred tainaga.Sega hakitud pähklid ja fariinsuhkur. Pane 1,5 dl segust piruka põhja ja jäta ülejäänu katteks. Sega kõrvitsapüree, koor, suhkur, lahtiklopitud munad, vürtsid ja sool ning vala vormi tainale. Küpseta 190-kraadises ahjus 50 minutit. Sega 3 spl võid ülejäänud pähkli-suhkruseguga, raputa pirukale ja küpseta veel 10 minutit.Pirukast saab 10 lõiku.

KOMMENTAARID

regina lee 07.nov 2010 15:33
lastele meeldib väga hea :P:P:Y
kokkaja 24.okt 2010 16:13
Huvitav pirukas, mis oli ka suure magusaarmastaja jaoks ülimagus. Münusaks teev piruka Kreeka pähkli krõbe kate.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga