Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsised

Küpsise-Napoleon keedukreemiga

Küpsised

Küpsise-Napoleon keedukreemiga

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Küpsistega tehtud Napoleoni kook maitseb pea sama hea kui lehttainapõhjaga tehtu. Töö käik on aga oluliselt hõlpsam, sest küpsetada pole ju midagi vaja.
Retsept
3 pk (a' 160 g) Küpsised (heledad, kandilised)
2 dl Moos (hapu)
KEEDEKREEM
0.5 l Piim
2 tk Muna
0.5 dl Nisujahu
1 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
2 sl Või
Keedukreemi valmistamiseks kuumuta piim potis keemiseni, tõsta tulelt. Sega munad ja jahu ühtlaseks ning lisa kuumale piimale, ise pidevalt segades. Pane pott väiksele tulele ja kuumuta, kuni kreem pakseneb (ära keeda); tõsta tulelt. Lisa potti suhkrud ja või ning lase kreemil jahtuda. 
Jaga küpsised neljaks. Laota alusele kiht küpsiseid (3x4) ja määri peale keedukreemi. Pane teine kiht küpsiseid ja peale moosi. Siis pane taas küpsised ja kreem, küpsised ja kreem. Kata kook ka külgedelt kreemiga. Murenda ülejäänud küpsised koogi peale ning lase üle öö külmas seista.
Kogus 12 tükki.

KOMMENTAARID

Miisu 30.aug 2013 19:56
Proovisin täna ära, väga maitsev tuli :) mehele väga meeldis, hea vaheldus sellele küpsisekoogile, mida muidu teen. Kogused olid ka kõik väga head :) kindlasti hakkan seda veel tegema!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp