Küpsetised  » Küpsised

Krõbedad rukkiküpsised Gouda juustu ja tüümianiga

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: Veski Mati Autor: Tuuli Mathisen
Tüümian ja köömned sobivad lihtsaid rukkijahuküpsiseid maitsestama suurepäraselt. Need küpsised sobivad hästi niisama krõbistamiseks või kui on isu eriti juustuse suupiste järele, säti küpsisele veel üks ekstra juustuviil peale.
Valmistusaeg: 20-40 min
12 küpsist

1. Sega omavahel jahud, sool, tüümian ja küpsetuspulber. Lisa külm tükeldatud või ja töötle segu näppude vahel ühtlaseks puruks. Lisa riivitud juust ning piim ja sega, kuni tainas on ühtlane. Tainas peab olema parajalt paks selleks, et seda saaks rullida. Vajadusel lisa veel speltajahu.

2. Kalla tainas jahuga kaetud lauale ja sõtku veel mõned korrad läbi. Suru tainas palliks, puista tainapall jahuga üle ning rulli jahusel pinnal umbes 0,5 cm paksuseks ühtlaseks plaadiks. Lõika tainast vormi abil umbes 7 cm läbimõõduga kettad ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda küpsiseid sulavõiga, puista peale soolahelbeid ja köömneid.

3. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni küpsised hakkavad äärtest kergelt pruunistuma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa