Küpsetised  » Küpsised

Kohupiimaküpsised

Keskmine hinne: 3.41 Allikas: 100 rooga
Kaneelimaitselised küpsised kaovad laualt kui soojad saiad. Eriti maitsevad need lastele.
Kogus: 1 portsjon
Sega omavahel jahu, sool ja sooda. Lisa kohupiim, pehme või ja suhkur. Sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ning pane üheks tunniks külmikusse. Kuumuta ahi 200°C-ni. Rulli tainas kergelt jahusel laual küpsetusplaadi suuruseks tükiks ja tõsta tainarulli abil küpsetusplaadile. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning puista üle kaneelisuhkruga. Lõika tainas tainaketta või noaga piklikeks tükkideks. Küpseta ahjus 15 minutit ja eralda küpsised soojana üksteisest. Antud kogusest saab 50 küpsist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ketly 14.sept 2011 23:08
Mm , need on tõesti head. Ma ei hakanud rullima plaadile tervelt vaid tegin käte vahel väiksed kuulikesed (vajutasin peale ka veidi) ja panin plaadile. Tegelikult ahjus vajuvad nad ise madalamaks ka , niiet tulevadki täitsa küpsiste moodi =)
kertu 27.märts 2010 23:41
kadusid tõesti laualt kui soojad saiad. väga maitsvad pehmed küpsised. rullisin tainast kahe küpsetuspaberi vahel ja tõstsin neist alumisega koos ahjuplaadile. küpsetasin ahjus paar minutit kauem kui 15min.
küpsis 11.mai 2009 20:20
Pigem selline karaski struktuuriga pannkook tuli. Maitsel pole viga. Rullisin otse küpsetuspaberi peale, sain poolteist plaaditäit.
Pilvi 25.apr 2009 18:33
See mis minul välja tuli polnud üldse küpsis. Rullida oli praktiliselt võimatu. Kas asi võis olla selles, et kasutasin küpsetusmargariini?
saara 16.apr 2009 15:55
Paneksin jahu rohkem, nii vastik oli rullida ja plaadil küpsiseid lõigata (hoidsin taigent paar tundi külmas). Või siis tõesti vähendaksin või kogust... lausa lirtsuvad suus :) Aga maitse on väga hea... Mul oli suhkur otsa saanud, kasutasin tuhksuhkurt ja kohupiim oli ka magus vanilje oma. Selline karamelline maitse tuli...
... 07.märts 2009 17:41
Ootasin paremat :(
kristina 26.dets 2008 17:15
nende kogustega on kõik õige. need küpised ongi rammusad ja pehmed.
AnnemariV 22.märts 2007 09:39
Mulle tundub et nende kogustega on midagi valesti. Valminud asjad ei kannatanud küpsise nime - liiga pehmed ja rasvased. Võid liiga palju?
joanamari 06.jaan 2007 11:12
minu ema tegi neid veel nii, et rullis taigna ümmarguseks ja lõikas siis sektoriteks ja rullis need sektorid alates välijast poolt rulli siis küpsesid huvitavad kujundid
joanamari 06.jaan 2007 11:09
see on nii vana retsept minu kadund ema tegi neid küpsiseid 30-40 aastat tagasi olen neid küpsiseid teinud tihti kelllelgi pikalt külas olles see on tõsi jah et keegi eriti neid ei tea ja võbki tunduda uuena aga mine ema sai selle retsepti eestiaegsest taluperenaisest
1