Küpsetised  » Keeksid

Šokolaadikeeks bergamotiteega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Pille Enden
Selles keeksis on nii kohevust kui rohkeid maitsenüansse.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kuumuta ahi 175 kraadini. Vala teepurule kuum vesi ja lase 5 minutit tõmmata. Kurna ning jahuta toatemperatuurini. Püreesta marmelaad saumikseri või köögikombainiga ühtlaseks. Sega jahu ja  küpsetuspulber. Sulata 200 g šokolaadi veevanni kohal või mikrolaineahjus ning jahuta toatemperatuurini. Vahusta pehme või suhkruga heledaks. Lisa ükshaaval munad – iga muna lisamise järel vahusta tainas ühtlaseks. Sega hulka sulatatud šokolaad, hakitud pähklid, marmelaad ja vanillsuhkur. Lisa vaheldumisi jahusegu ja tee. Vala tainas võiga määritud 1,5 l keeksivormi. Küpseta ahju keskosas 1 tund ja 10 minutit. Tõsta ahjust, lase 10 minutit jahtuda ning kummuta siis vormist. Glasuuri jaoks kuumuta koor keemiseni ja võta siis tulelt. Tükelda šokolaad ja pane vedeliku hulka. Lase 5 minutit seista ning sega siis ühtlaseks. Nirista glasuur jahtunud keeksile.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa