Uudiskiri Instagram Facebook
 
Keeksid

Ananassi-kookosekeeks

Keeksid

Ananassi-kookosekeeks

Mari-Liis Ilover Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Lisaks muudele kasulikele ainetele sisaldab ananass aminohapet trüptofaani, millest sünteesitakse mõnuhormooni serotoniini. See teeb reipaks ja rõõmsaks! Kogus 10 kuni 12 viilu.

üle 60 min

Retsept
225 g Väike anassikonserv (rõngad)
1 dl Ananassikonservi vedelik
100 g Või
150 g Pruun suhkur
1 tl Vanilliekstrakt või vanillsuhkur
2 tk Muna
200 g Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Söögisooda
50 g Kookoshelbed
Kookos ja ananass moodustavad suurepärase maitsekoosluse. Kui kodus juhtub olema rummi, võid seda paar supilusikatäit tainasse lisada ja tulemus on veelgi troopilisem. Kõige tervislikum on kasutada ananassikonservi, kus vedelikuks on vaid ananassimahl, mitte suhkrusiirup.

1. Nõruta mõlemad ananassikonservid, jäta vedelik alles. Haki ühe konservi rõngad, teised jäta terveks.

2. Vahusta pehme või koos suhkru ja vanilliessentsi või -suhkruga õhuliseks kreemiks.

Nipp: kui soovid külmkapikülma võid kiiresti pehmendada, hoia seda 30 sekundit täisvõimsusel mikrolaineahjus. Selle ajaga või veel ei sula, aga pehmeneb just parasjagu.

3. Lisa võivahule pidevalt edasi mikserdades ükshaaval munad. Edasi sega käsitsi hulka küpsetuspulbri ja soodaga segatud nisujahu, kookoshelbed, hakitud ananassitükid ja 1 dl ananassikonservi vedelikku.

4. Võita keeksivorm. Lõika küpsetuspaberist selline riba, mis kataks vormi põhja ja ulatuks mõlemalt poolt üle kitsamate äärte. Nendest ribadest tõstes on hiljem hõlbus keeksi vormist välja võtta.

5. Vala keeksitainas vormi, tõsta ananassirõngad peale. Küpseta 160 kraadi juures 45–50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Lase vormis jahtuda, seejärel tõsta küpsetuspaberi abil välja.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes