Küpsetised  » Keeksid

Moonikeeks

Keskmine hinne: 3.24 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
See nagu ei olegi keeks, mahlane ja sidrunine ja toitev. Pidulikul puhul kalla üle vahukoorega ja lisa lusikatäis jõhvikakeedist. Imeline. Lastele ka väga meeldib.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Vahusta munad, lisa suhkur ja jätka vahustamist.

2. Purusta mandlid blenderis, mitte päris jahuks, lihtsalt väikesteks tükkideks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, mooniseemned ja mandlipuru.

3. Sulata või ja pressi sidrunitest mahl. Kalla kõik kokku ja töötle korralikult ühtlaseks.

4. Soojenda ahi 170 kraadini ja küpseta umbes 50 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
jane veelkord 13.veeb 2016 21:05
Mandlid peaks küll olema poest ostetud jahuna, tegin ise koredama segu, nagu retsept ütles ja täiesti nätske jäi.
jane 13.veeb 2016 21:01
Ootused olid väga kõrged, aga see keeks on küll täiesti ürghapu ja täiesti plinska jääb ka. Kui palju neid mune tuleb vahustada??? Kas nagu rullbiskviiti teeks? Kaks sidrunit on liig mis liig, piisab ühest.
Proovisin 11.nov 2014 18:59
Tegin esimest korda keeksi. Ma ei tea kas tuli liiga palju sidrunimahla või milles asi oli, aga jäi nagu selline keskelt niiske, kuigi pulga külge ei jäänud. Maitse on muidu väga hea!
1