Uudiskiri Instagram Facebook
 
Keeksid

Tiigrikeeks

Keeksid

Tiigrikeeks

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Heal koogil mitu nime – see kook on erinevates allikates nii kirju keeks, marmorkeeks kui ka tiigrikeeks. 
Retsept
200 g Või
2 dl Suhkur
1 tl Vaniljesuhkur
4 tk Muna
200 g Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
2 spl Kakaopulber
Või ja riivsai (vormi määrimiseks)
1. Vahusta toasoe või suhkrutega helevalgeks kreemiks, lisa ükshaaval edasi vahustades toasoojad munad.

2. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa või-munasegule. Sega ühtlaseks, võimalikult vähe segades.

3. Tõsta pisut vähem kui pool taigent (u. 40%) teise kaussi. Sõelu selle väiksema poole sisse kakaopulber ja sega ühtlaseks. Kakaopulbri hõlpsamaks sissesegamiseks võid selle ka paari spl suhkruga eelnevalt läbi segada.

4. Võita piklik keeksivorm, määri see võiga ja raputa üle riivsaiaga. Tõsta pool heledast tainast põhja ja määri peale tume tainas, siis jälle hele tainas ja kõige peale tume tainas.

5. Huvitava marmorja mustri saamiseks sega tainakihid kahvli või spaatliga kergelt läbi (tõsta kahvliga siit-sealt põhjast üles).

6. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 50-60 minutit. Kontrolli keeksi küpsust tikuga.

Soovi korral tee keeksile šokolaadi-pähkli kate. Sulata 100 g šokolaadi ja sega paari spl rõõsa koorega. Määri keeksile ja raputa üle 40 g röstitud ja hakitud metsapähklitega. 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke