Küpsetised  » Keeksid

Tiigrikeeks

Keskmine hinne: 3.49 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Heal koogil mitu nime – see kook on erinevates allikates nii kirju keeks, marmorkeeks kui ka tiigrikeeks. 
1. Vahusta toasoe või suhkrutega helevalgeks kreemiks, lisa ükshaaval edasi vahustades toasoojad munad.

2. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa või-munasegule. Sega ühtlaseks, võimalikult vähe segades.

3. Tõsta pisut vähem kui pool taigent (u. 40%) teise kaussi. Sõelu selle väiksema poole sisse kakaopulber ja sega ühtlaseks. Kakaopulbri hõlpsamaks sissesegamiseks võid selle ka paari spl suhkruga eelnevalt läbi segada.

4. Võita piklik keeksivorm, määri see võiga ja raputa üle riivsaiaga. Tõsta pool heledast tainast põhja ja määri peale tume tainas, siis jälle hele tainas ja kõige peale tume tainas.

5. Huvitava marmorja mustri saamiseks sega tainakihid kahvli või spaatliga kergelt läbi (tõsta kahvliga siit-sealt põhjast üles).

6. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 50-60 minutit. Kontrolli keeksi küpsust tikuga.

Soovi korral tee keeksile šokolaadi-pähkli kate. Sulata 100 g šokolaadi ja sega paari spl rõõsa koorega. Määri keeksile ja raputa üle 40 g röstitud ja hakitud metsapähklitega. 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa