Küpsetised  » Koogid

Tsitruseline kook rabarberiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Maru Metspalu
Häbiväärselt lihtne kook ajaks, kui aiast saab esimesi rabarberivarsi. Ükskõik kui palju ma mässan eri kihte ja kreeme sisaldavate kookidega, laualt kaovad ikka need kõige lihtsamad. Kui, siis vaid siirupiga on siin natuke jändamist…
12 tk

1. Vispelda munad, õli, tsitruseliste koor, vanilliekstrakt, jogurt ja suhkur omavahel. Sõelu juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Haki mündilehed ning sega juurde. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ja õrnalt võitatud lahtikäivasse vormi (d 24 cm). Küpseta 180kraadises ahjus 30–35 minutit või kuni tikk tuleb koogist välja puhtalt.

2. Samal ajal, kui kook ahjus, valmista siirup. Sega potis suhkur, tsitruseliste mahl ja vesi. Keeda, kuni segu pakseneb, ning võta siis tulelt. Lisa riivitud tsitruseliste koor, hakitud piparmünt ja jäta maitsestuma. Kui kook on ahjust tulnud, torgi see grilltikuga võimalikult auklikuks. Nirista pool siirupist koogi pinnale (kooki vormist välja võtmata).

3. Haki rabarberid ja poeta siirupipotti. Lisa vajadusel suts vett. Kui rabarberitega siirup on keema läinud, keera tuli maha ja vala poti sisu koogile. Tõsta kook tunniks-paariks külmkappi. Lõika lahti ja paku kõrvale vanillijäätist, vahukoort või maitsestamata jogurtit, sest rabarber ihkab enda kõrvale piima.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa