Küpsetised  » Kringlid

Martsipani-õunapärg

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Väike saiaraamat Autor: Lia Virkus
Siinsetest ainekogustest saad kaks õunapärga, mis ahjusoojalt kaovad suures seltskonnas kiirelt laualt. Martsipani-kaneelitäidis koos hapukate õuntega võlub iga maiasmokka. Demerara suhkur lisab täidisele veel karamellist mekki. 
Valmistusaeg: üle 60 min

1. Hõõru pärm soola ja vähese suhkruga vedelaks, ühenda käesooja piimaga. Lisa ülejäänud suhkur, kardemon, toasoe või ja muna, sega läbi. Edasi lisa vähehaaval jahu ning sõtku ühtlaseks siidiseks tainaks. Lase kerkida räti all soojas 45–60 minutit ehk kuni tainas saavutab kahekordse mahu. Samal ajal valmista täidis.

2. Selleks sega või, suhkur, kaneel ja riivitud martsipan kreemjaks massiks (kõige mugavam on seda teha köögikombainis).

3. Jaga kerkinud tainas pooleks ja rulli kaheks 0,5 cm paksuseks nelinurgaks suurusega 30 x 20 cm. Määri tainale täidis ning puista üle riivitud õuntega, keera tihedalt rulli. Tõsta rullid 24–26 cm läbimõõduga võitatud lahtikäivasse koogivormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee kääridega peaaegu põhjani ulatuvad sisselõiked (lõika kääridega pärg lihstalt 2-3 cm vahemaa tagant läbi) ning keera tekkinud viilud vaheldumisi ühele ja teisele poole.

4. Kata rätikuga ja jäta veel 1 tunniks toasooja kerkima. Seejärel määri lahtiklopitud munaga ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta 175kraadises ahjus umbes 30 minutit (pöördõhurežiimil 20 minutit) või kunisai on küps ja kuldkollane. Puista jahtunult üle tuhksuhkruga.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Helen 15.jaan 2014 22:24
Proovida
Iiris 13.sept 2013 14:29
Suur tänu, Siiri! Väga arusaadav nüüd ja nii lihtne see ongi. Mina ei suutnudki välja mõelda kuidas see käib:)
Siiri Kirikal 10.sept 2013 09:56
See on väga lihtne - lisasin juurde veel ühe pildi, mis teeb asja lihtsamini arusaadavaks.
Iriska 09.sept 2013 20:20
... keera tekkinud viilud vaheldumisi ühele ja teisele poole. Jäi arusaamatuks kahjuks
1