Uudiskiri Instagram Facebook
 
Mitmesugust

Peedikorvikesed toorjuustukreemi ja vaarikatega

Mitmesugust

Peedikorvikesed toorjuustukreemi ja vaarikatega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Peedi-muretainast põhja ja peedi-vaarikakreemiga korvikesed on vahelduseks tavapärastele küpsetistele.

üle 60 min

25 minutit + 30 minutit külmkapis + 12–15 minutit ahjus.

Retsept
PÕHI
3.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 spl Tuhksuhkur
180 g Või
150 g Keedetud peet
Sool
TÄIDIS
250 g Maitsestamata toorjuust
50 g Keedetud peet
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 tl Vanillsuhkur
1 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Vaarikad
4 sl Tuhksuhkur
15 tk

1. Mõõda lauale jahu, küpsetuspulber, tuhksuhkur, sool ja tükeldatud külm või. Haki noaga peeneks. Lisa peene riiviga riivitud või püreeritud peedid ja suru ühtlaseks tainaks.

2. Mässi tainas toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi.

3. Jaga tainas 15 tükiks ja suru iga tükk väikese koogi- või mu nivormi põhja ja äärtele. Küpseta 180- kraadises ahjus 12–15 minutit. Jahuta.

4. Hõõru toorjuust ja tuhksuhkur kreemjaks, hõõru hulka püreeritud või riivitud peet. Maitsesta sidrunimahla ja vanillsuhkruga.

5. Vahusta vahukoor ja sega kreemiga. Sega hulka vaarikad. Tõsta kreem jahtunud korvikestesse ja serveeri kohe.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool