Küpsetised  » Mitmesugust

Suflee

Keskmine hinne: 3.06 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Suflee valmistamise põhiretsept.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + u 40 minutit küpseb.

Kuumuta piim ja suhkur, kuni suhkur on sulanud. Sulata rasvaine potis (ei sobi alumiiniumpott), lisa jahu ja pruunista, kuni jahu on võtnud ilusa värvi. Võta pott tulelt ja sega kuuma piimaga.
Tõsta pott tagasi pliidile ja sega, kuni segu on ühtlane, paks ja läikiv. Tõsta pott tulelt ja lase tainal jahtuda. Lisa maitseained enne munavalgete lisamist. Eralda munavalge munakollasest.
Lisa munavalged ükshaaval ja sega tainas korralikult siledaks. Lisa valitud maitselisand.
Lase tainal jahtuda täielikult. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Munavalged on valmis, kui saad noaga "lõigata" vahtu. Sega 1/3 vahust jahutatud tainale ning sega hoolikalt, seejärel lisa ülejäänud 2/3 vahust. Vala tainas võiga määritud ja suhkruga ülepuistatud 16-18 cm (ehk 1½ liitrine) läbimõõduga vormi. Silu pealt tasaseks. Küpseta 200 ºC juures ahju alumises osas u 40 minutit. NB! ÄRA AVA AHJUUST KÜPSETAMISE AJAL! Puista peale tuhksuhkrut. Serveeri koos jäätise või vahukoorega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
P. 08.juuli 2015 21:35
Kas 40 minutit natuke palju ei ole? Näiteks kõigis inglise keelsetes retseptides on 17-20 min ning siis on sufleel see õige maitse. Pealegi, kui oled 40 minutit sufleed küpsetanud, siis on see kaotanud oma kuldpruuni värvi millegi tumepruunika vastu.
LiiriLõõri 19.sept 2010 20:20
Ma panin lisandiks tsipake vanilli essentsi, Kiiu Torni ?oko ja rummi likööri ja tumedat apelsinimaitselist ?okolaadi ... Tõsiselt nämm :D
miku 17.sept 2010 15:54
nämm
NurrMarta 07.aug 2010 14:50
just-just, retseptikirjelduses viga sees - taignale tuleb esmalt lisada munakollased ja alles pärast jahutamist vahustatud munavalged
Katrin 07.aug 2010 14:01
Ükshaaval tuleb vist esialgu lisada ikka munakollased?
1