Uudiskiri Instagram Facebook
 
Mitmesugust

Austria õunastruudel

Mitmesugust

Austria õunastruudel

Parimad kodused toidud
PrindiSoovita sõbrale
Õuna-mandlitäidisega struudel.

üle 60 min

Retsept
1 dl vesi
0.25 tl sool
3 sl õli
3.5 dl nisujahu
1 kg *veidi hapukad õunad
1 dl mandlid
0.5 dl Riivsai
1 dl suhkur
1 dl rosinad
2 tl vanillsuhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)
0.5 dl õli või sulatatud margariin
0.25 dl määrimiseks õli või sulatatud margariin
peale tuhksuhkur
Sega leige vee hulka sool, õli ja vähehaaval nisujahu. Valmis tainas on pehme ja elastne. Pane tainas täidise valmistamise ajaks sooja kohta seisma. Tükelda pestud õunad ja mandlid noaga. Sega kõik täidise ained kokku suures kausis. Rulli 1/4 tainast väga õhukeseks ruuduks (25x25 cm). Kata see 1/4 täidisega ja keera ettevaatlikult rulli. Pane rull küpsetuspaberiga kaetud plaadile nii, et ühenduskoht jääb alla. Tee ülejäänud tainast 3 samasugust rulli. Küpseta õunarulle 225°C juures praeahjus 30 minutit ja vähenda siis temperatuuri 200°C-ni. Küpseta sellel temperatuuril rulle veel 20 minutit. Määri rulle õli või sulatatud margariiniga, et nende koorik jääks krõbe. Puista jahtunud õunarullidele tuhksuhkrut. Õunarulle võib süüa niisama, aga juurde sobib hästi ka külm vanillikaste või jäätis.

KOMMENTAARID

d2tuuli 16.sept 2010 17:15
Väga väga hea, kuigi jäid mandlid lisamata, panin selle asemel topelt rosinaid, oli see minu jaoks ülimalt maitsev
kanzap 18.okt 2009 18:46
Suurepärane! Meie peres selle sügise vaieldamatu hitt!
tinni 27.okt 2006 22:44
Väga maitsev. Kuigi valmistamisel tasub täidist rohkem teha. Meil läks osa sellest ilma riivsai ja õlita magusa toorsalati pähe käiku. :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes