Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Ploomi-vanillikreemipirukas

Pirukad ja pitsad

Ploomi-vanillikreemipirukas

Angeelika Kang Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pikantne sügispirukas, mille valmistamiseks sobivad suurepäraselt kodumaised, veidi hapukad ploomid. Ploomide asemel võid kasutada ka hapukaid kirsse.
Retsept
PÕHI
3.5 dl Jahu
0.25 tl Sool
100 g Või
1 sl Külm vesi
TÄIDIS
500 g Ploomid
2 dl Vahukoor
4 tk Munakollane
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Rulli see kergelt jahusel laual ümmarguseks kettaks ja vooderda võitatud pirukavormi põhi ja servad. Hoia täidise valmistamise ajal jahedas.
Kuumuta kastrulis vahukoor keemiseni. Vahusta munakollased ja suhkur. Tõsta koor tulelt ja sega juurde munavaht. Tõsta tagasi tulele ja kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt, jahuta ja sega juurde vanillsuhkur.
Küpseta põhja 180-kraadises ahjus 10 minutit. Poolita ploomid ja eemalda kivid. Aseta eelküpsetatud põhjale, kumer pool üleval. Vala üle vanillikreemiga ja küpseta veel 30 minutit.

Kogus 8 lõiku.

KOMMENTAARID

Mai 26.aug 2009 16:17
Aga kuidas Sa need koogid lõpuks muffinivormist kätte said? Kasutasid pabervorme ka?
annnukas 20.sept 2008 00:40
Väga hea oli,tegin väikesed korvikesed ja jäid palju attraktiivsemad :)
Ingrid 04.sept 2008 20:11
Tegin nii nagu Eva eelnevas kirjas soovitas, küpsetasin siis "piruka" muffinipannil. Laiali ei valgunud, aga vedelaks oli kreem küll läinud. Pigem soovitan küpsetada nagu keem brüleed: madalam temperatuur ja lühem ahjus olemise aeg. Muidu väga maitsev.
Eva 02.sept 2008 18:21
Selle koogi "häda" on see, et lahti lõigates vajub keedukreemine põhi laiali ja koogitükk näeb välja küll midagi muud kui korrektne. Seetõttu soovitan teha korvikestena. Maitsev.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes