Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Quiche riisi, krevettide ja fetajuustuga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Rudolf Visnapuu
Kui kodus on muretainast ja eelmisest toidukorrast järel pisut riisi, võibki üllatada külalisi quiche’iga.
Kogus: 8 portsjonit
Rulli tainas lahti ja pane küpsetusvormi, nii et jääks vähemalt 1cm äär. Pane vorm umbes 10 minutiks külmikusse. Küpseta tainast 180º juures 5–7 minutit. Vahepeal klopi munad lahti, lisa piim ja riis ning sega ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga. Pane eelküpsetatud tainale krevetid ja fetajuust, kalla peale piima-muna-riisisegu ja riputa üle hakitud tilliga. Küpseta 180º juures 15–20 minutit.
Sobib väga hästi süüa ka külmalt, serveerides kõrvale mõnd head majoneesikastet.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
annipuhh 02.mai 2011 14:02
Aga milleks seda muna nii palju üldse? Ma paneks ise kuskil 3-4 tk täidisesse ja kasutaks lisaks hapukoort. Proovin täna järele ja annan teada.
bahjiggity 23.aug 2010 20:02
Väikese omapoolse tuuninguga (suur tänu eelnevatele kommenteerijatele) sain kokku vägagi 5 roa. Hindeks siiski ainult 3, sest pool oli retseptist ja poole mõtlesin ise juurde. Minu tuuning oli siis selline, et lisasin ühe eelmisest õhtusöögist järele jäänud ahjukanafilee peeneks hakitult, fetajuustu panin 100g rohkem ja piima ei kasutanud üldse, sest vähemalt minul oli peale 8 muna lisamist täidis juba iseenesest hästi vedel. Ja mingi eelküpsetuse ja põhja peale ladumisega ei hakkanud ka vaeva nägema. Muretainas vormi põhja, feta ja krevetid muu täidise sisse ja sauhh vormi. 20 minutit 180 kraadi juures ja tulemus oli igati tipp-topp.
janesepp 07.märts 2010 18:37
väga mõnus pirukas! natuke muutsin ka. taigna tegin ise: 120 g võid, 3 dl jahu (näpi need puruks), 0.5 tl soola, 1.5 sl sidrunimahla, 3 sl vett. riisi panin rohkem, jäi eelmisest õhtust alles, sai vist veidi rohkem kui 2 klaasi. piima lisasin 1 dl ja 2 dl kohvikoort :) väga hea oli, soovitan soojalt!
1